Traian Basescu, la Cotroceni: Nu exista motive de panica pe piete!

Vineri, 27 Aprilie 2012, ora 20:56
1473 citiri
Traian Basescu, la Cotroceni: Nu exista motive de panica pe piete!

Presedintele Traian Basescu l-a desemnat premier, vineri seara, pe liderul PSD Victor Ponta, subliniind faptul ca nu s-a intamplat nimic dramatic pentru romani ci, din contra, a fost un proces democrat in Parlament.

"As vrea sa stiti cateva lucruri esentiale pentru Romania, exact pentru a nu da ocazia sa se creeze o panica, o agitatie inutila. Misiunea FMI ramane la nivel tehnic si isi continua activitatea, urmand ca, dupa validarea Guvernului, sa aiba loc discutiile pe continutul scrisorii.

In mom de fata nu exista motive de panica pe piete cu atat mai mult cu cat este cunoscut faptul ca Romania are o rezerva consistenta la Finante, cu care poate face fata oricaror evenimente", a declarat Traian Basescu, vineri seara la Cotroceni.

Presedintele a tinut sa aminteasca faptul ca Guvernul condus de Emil Boc a preluat guvernarea cu zero resurse, spre deosebire de noul Guvern Victor Ponta, care beneficieaza de o rezerva in Ministerul de Finante in valoare de 5 miliarde de euro.

"Guvernul condus de Emil Boc a preluat guvernarea cu zero resurse. Cele 1,3 miliarde de euro din fondul de dezvoltare fusesera cheltuite, iar dobanzile erau de 14,26% pe piata interna. Astazi, Romania s-a imprumutat pe piata interna cu 6,6%, iar in rezerva finantelor se afla 5 miliarde de euro si un program de a imprumuta inca un miliard de euro de la BM pe termen lung. Romania nu are nici un motiv de panica", a mai adaugat Presedintele.

Seful statului a subliniat importanta revenirii la salariile din 2010 si a cerut noului premier sa isi instaleze Guvernul in functie cat mai rapid.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Traian Basescu desemnare Ponta, #premier desemnat Victor Ponta, #Basescu Cotroceni desemnare premier, #declaratii Traian Basescu Cotroceni , #Presedintele Romaniei