Renault nu pleaca din Romania

Miercuri, 14 Decembrie 2011, ora 11:34
1510 citiri
Renault nu pleaca din Romania

Grupul Renault nu va reloca fabrica din Romania in Maroc, ci va construi o alta uzina acolo, care va fi alimentata cu piese din Romania, a declarat miercuri Traian Basescu.

Traian Basescu a infirmat zvonurile potrivit carora Renault va inchide fabrica din Romania si o va muta in Maroc, pentru a-si optimiza costurile.

"Va spun eu: este exclus sa se intample asta. Stim de cinci ani ca Renault va construi o uzina in care sa produca Dacia Logan si alte tipuri de masini in Maroc, stim ca s-au dezvoltat capacitatile de productie - motoare, cutii de viteze - aici ca sa poata fi alimentata si acea uzina ", a spus presedintele Traian Basescu.

"Grupul Renault a facut una dintre cele mai spectaculoase investitii care puteau fi facute in Romania", a spus seful statului.

Acesta a spus Renault isi propusese sa investeasca in Romania 500 de milioane de euro, iar in prezent a ajuns deja la investitii de trei miliarde de euro.

Un semn ca francezii nu vor sa plece este si construirea centrului de cercetare, "ceea ce nu arata o firma care a facut un hangar, a pus 300 de calculatoare si se pregateste sa-si ridice hangarul maine. Renault este una dintre cele mai stabile investitii din Romania", a spus seful statului.

#declaratii basescu, #Renault Romania , #Presedintele Romaniei