Solutiile lui Basescu pentru aderarea la Schengen

Duminica, 03 Februarie 2013, ora 16:00
1359 citiri
Solutiile lui Basescu pentru aderarea la Schengen
Foto: romanialibera.ro

Traian Basescu va sustine "fara rezerve" pastrarea pe agenda in luna martie a aderarii Romaniei la Spatiul Schengen. Temeiul este progresul din raportul MCV, desi raman probleme la capitolul "respectarea statului de drept" de catre politicieni, a declarat Presedintele.

Potrivit declaratiilor facute de acesta intr-o conferinta sustinuta duminica la Cotroceni, Inalta Curte de Casatie si Justitie, ANI, DNA, Parchetului General sunt mentionate in raport cu activitati imbunatatite, independenta si capacitatea de "a-si face treaba" in orice conditii politice..

"Asta justifica solicitarea noastra de a se mentine pe agenda discutia cu privire la intrarea in spatiul Schengen in luna martie. Si voi sustine fara rezerve acest punct de vedere", a afirmat Basescu, potrivit Mediafax.

In plus, Romania ar avea mai multe sanse de reusita in aderarea la Schengen la Consiliul JAI din martie, daca problemele semnalate in raport, respectiv cele referitoare la Parlament si ministri cercetati penal, s-ar rezolva, a punctat Traiab Basescu.

"As transmite guvernelor statelor membre o scrisoare in care as spune 'Asa a fost, dar vom rezolva problema aici, asa a fost, dar pana la data nu stiu care vom face urmatorul lucru', in asa fel incat dezbaterea din Consiliul JAI din martie sa nu se faca fara sa fie aceasta scrisoare. Este o parere a mea", a declarat presedintele Romaniei.

El a punctat ca ar fi de preferat ca aceste lucruri sa fie mentionate in scris, pentru ca la nivelul Uniunii Europene "nimeni nu ar gandi ca scrii ceva si apoi nu indeplinesti".

#aderare Schengen martie, #romania spatiul schengen, #solutii aderare Schengen , #Presedintele Romaniei