Traian Basescu aproba incheierea unui nou acord cu FMI

Duminica, 16 Iunie 2013, ora 11:05
1342 citiri
Traian Basescu aproba incheierea unui nou acord cu FMI

Presedintele Traian Basescu a afirmat duminica, intr-o emisiune la Pro Tv, ca este de acord cu incheierea unui nou acord cu Fondul Monetar International.

Intrebat despre care vor fi obiectivele acestui nou acord, daca vor aduce noi masuri de austeritate, seful statului a raspuns ca Romania nu mai este in perioada de austeritate.

"Nu austeritate, ca Romania nu mai este in perioada de austeritate. Faptul ca Guvernul nu creste salariile si pensiile, nu inseamna ca Romania este in austeritate. Dar eu as spune ca Romania a trecut la faza la care dramuieste mai corect banii publici din punct de vedere al populismelor", a afirmat Basescu.

Totodata, presedintele a spus ca nu este "atat de pesimist cu privire la evolutia economiei romanesti", avand in vedere perspectiva unui an agricol bun si crearea de noi locuri de munca prin ajutoarele de la stat pentru investitiile directe in economie.

"Deci aici as fi retinut sa am o viziune negativa. Ceea ce cred ca se va intampla este faptul ca in Romania nu va creste somajul, ceea ce este un prim pas bun. Al doilea, este absorbtia fondurilor europene care ar da plus de forta de munca", a apreciat Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#acord Basescu FMI, #traian basescu fmi, #Romania acord FMI , #Presedintele Romaniei