Alianta Confederatiilor Patronale: sindicatele sa nu se retraga din comisiile de dialog social

Sambata, 08 Mai 2010, ora 12:44
1082 citiri
Alianta Confederatiilor Patronale: sindicatele sa nu se retraga din comisiile de dialog social

Alianta Confederatiilor Patronale solicita centralelor sindicale sa nu se retraga din comisiile de dialog social, sustinand ca decizia ar agrava si mai mult situatia si ar arata partenerior externi ca Romania este in pragul falimentului social, ceea ce ar duce si la falimentul economic, informeaza Mediafax.

"Renuntarea la dialogul social institutionalizat ar fi calea sigura catre blocarea Romaniei si catre esecul eforturilor de a repune tara pe un fagas normal.

Sindicatele trebuie sa continue calea dialogului social cu Guvernul si cu patronatele ca singura modalitate europeana si democratica de a gasi solutiile de iesire din criza", se arata intr-un comunicat al organizatiei patronale.

Liderii celor cinci confederatii sindicale au constituit, vineri, un comitet de criza, in urma masurilor anuntate de presedintele Traian Basescu, si si-au retras reprezentantii sindicali din toate organismele tripartite, ca o prima forma de protest, urmand sa stabileasca luni mitingurile si greva.

Reprezentantii sindicali nu vor mai participa, astfel, la sedintele comisiilor de dialog social de la nivelul ministerelor si la consiliile de administratie ale Agentiei Nationale pentru Ocuparea Fortei de Munca, Casei Nationale de Pensii, Casei Nationale de Asigurari de Sanatate si Consiliului Economic si Social.

"Absenta lor (...) ar agrava si mai mult situatia oricum dramatica din acest moment si ar arata partenerilor externi ca Romania este in pragul falimentului social, ceea ce ar conduce cu siguranta si la falimentul economic.

Reiterarea cazului Greciei nu este o solutie pentru Romania.

Facem apel la marile confederatii sindicale sa nu recurga la greve si la miscari de strada pentru ca acestea nu vor rezolva doleantele sindicalistilor, ci doar vor arunca Romania intr-o spirala a nemultumirilor si a pagubelor.

Acutizarea conflictelor sociale si renuntarea la formele de dialog social institutinalizat vor arunca in aer orice modalitate de salvare a economiei romanesti", afirma patronatul.

Cele cinci centrale sunt Confederatia Nationala Sindicala "Cartel Alfa", Confederatia Nationala a Sindicatelor Libere din Romania - Fratia, Confederatia Sindicatelor Democratice din Romania, Blocul National Sindical si Confederatia Nationala Sindicala "Meridian".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#alianta, #confederatiilor, #patronale, #sindicate , #stiri Traian Basescu