Basescu a cerut noii conduceri a Consiliului Concurentei sa nu cedeze presiunilor externe

Marti, 05 Mai 2009, ora 16:43
1382 citiri
Basescu a cerut noii conduceri a Consiliului Concurentei sa nu cedeze presiunilor externe

Presedintele Traian Basescu a declarat, la investirea noii conduceri a Consiliului Concurentei, ca momentul preluarii mandatului este unul dificil, de criza economica ce poate evolua, ca si in alte tari din Uniunea Europeana, intr-o criza sociala, potrivit Newsin.

Seful statului le-a spus noilor reprezentanti ai conducerii Consiliului Concurentei ca institutia si-a consolidat, sub vechea conducere, credibilitatea, mai ales in relatia cu UE, exprimandu-si speranta ca acest lucru va continua si in urmatoarea perioada. "In acelasi timp, este de remarcat ca va incepeti mandatul intr-un moment de criza economica, ce pote evolua, asa cum a evoluat deja in foarte multe tari din Uniunea Europeana, intr-o criza sociala", a atentionat Basescu.

Presedintele a sfatuit noua conducere a Consiliului Concurentei sa nu se lase intimidata de presiunile exterioare. "Presiunile exterioare Consiliului nu trebuie sa va faca sa renuntati la legislatia de concurenta, pentru ca tentatia Guvernelor, a institutiilor si a companiilor sa treaca uneori la practici neconcurentiale este mare, mai ales in astfel de perioade", a precizat seful statului.

Basescu a atentionat si cu privire la ajutorul de stat, unde, prin presiuni sau decizii politice, se poate calca stramb, cerandu-le noilor consilieri ai Concurentei sa vegheze ca economia Romaniei sa ramana competitiva.

La ceremonia in care fostul consilier de stat din Administratia Prezidentiala, Bogdan Chiritoiu, a depus juramantul de investitura in functia de presedinte al Consiliului Concurentei, Otilian Neagoe, juramantul pentru functia de vicepresedinte iar Mircea Valentin si Dan Ionescu in functiile de consilieri de concurenta, a participat si premierul Emil Boc.

De altfel, dupa terminarea ceremoniei, presedintele Traian Basescu s-a retras alaturi de primul-ministru, pentru discutii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, # ue, # ajutor stat , #stiri Traian Basescu