Basescu: Anul 2011 va fi in politica externa "anul romanilor"

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 12:16
1398 citiri
Basescu: Anul 2011 va fi in politica externa "anul romanilor"

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la intalnirea cu diplomatii acreditati la Bucuresti, ca anul 2011 va fi pentru politica externa "anul romanilor", urmarindu-se ca obiective libera circulatie a cetatenilor, liberalizarea accesului pe piata muncii, intarirea identitatii culturale, informeaza Mediafax.

Evocand implinirea in acest an a 100 de ani de la nasterea lui Emil Cioran, "reprezentant de seama al diasporei", seful statului a anuntat ca autoritatile de la Bucuresti isi propun ca 2011 sa fie in politica externa "anul romanilor".

Presedintele a explicat ca acest lucru inseamna ca autoritatile vor urmari acele obiective de politica externa cu consecinte asupra vietii de zi cu zi a oamenilor.

El a precizat ca este vorba despre obiective precum libera circulatie a cetatenilor, liberalizarea accesului pe piata muncii, intarirea identitatii culturale a romanilor din strainatate.

Traian Basescu a mentionat ca atingerea acestor obiective nu se poate realiza decat prin cooperare cu celelalte tari, ceea ce presupune deschidere, consideratie fata de celelalte parti si respectarea celor convenite anterior.

El a subliniat, in acest context, ca Uniunea Europeana este un spatiu al libertatii de care trebuie sa se bucure toti cetatenii sai.

#basescu, #anul romanilor, #politica externa, #libera circulatie, #piata muncii , #stiri Traian Basescu