Basescu: Ar fi o cheltuiala inutila sa construim propria flota de transport

Joi, 18 August 2011, ora 14:31
1406 citiri
Basescu: Ar fi o cheltuiala inutila sa construim propria flota de transport

Presedintele Traian Basescu a explicat joi ca Romania nu isi va construi o flota de transport deoarece ar reprezenta o cheltuiala "inutila" din moment ce statul poate contracta capacitati de transport din privat.

Presedintele a fost intrebat de ce Romania nu intretine o flota comerciala pe masura portului Constanta, unul dintre cele mai mari din Europa, Traian Basescu afirmand ca statul nu intentioneaza sa construiasca o noua flota dupa vanzarea celei de dinainte de Revolutie.

"(Romania - n.r.) a avut flota de stat, o flota care, la Revolutie, avea 14,5 ani varsta medie. (...)

Flota a fost in proces de privatizare, s-au privatizat, s-au vandut, s-au taiat, iar statul roman nu intentioneaza sa finanteze constructie de nave, considerand ca acest lucru este o treaba a sectorului privat", a spus seful statului.

Pe de alta parte, Basescu a mentionat ca Romania nu sufera de capacitati de transport pentru marfurile pe care are nevoie sa le exporte sau sa le importe.

"Ar fi o cheltuiala inutila sa construim propria flota, cand exista capacitati de transport disponibile si care pot fi angajate oricand. Asta e filosofia", a mai explicat presedintele. De asemenea, el a comentat ca "nave exista, porturi nu sunt".

#basescu, #criza, #basescu flota transport , #stiri Traian Basescu