Basescu: Arta a impus identitatea romaneasca in constiinta europeana

Miercuri, 28 Mai 2014, ora 14:10
1313 citiri
Basescu: Arta a impus identitatea romaneasca in constiinta europeana

Manifestarile prilejuite de aniversarea a 150 de ani de la infiintarea Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti contureaza un moment important in istoria invatamantului superior din Romania intr-un domeniu care a dat nume sonore si opere de arta remarcabile, impunand, astfel, identitatea tarii noastre in constiinta europeana, se arata intr-un mesaj transmis, miercuri, de presedintele Traian Basescu.

Seful statului ii felicita pe reprezentantii Universitatii, care au stiut sa confere o "insemnatate aparte" aniversarii a 150 de ani de la infiintarea acestei institutii, "prin organizarea unor evenimente culturale de inalta tinuta, in parteneriat cu institutiile culturale din Romania, si prin prezenta la Bucuresti a unor artisti importanti care fac cunoscuta arta romaneasca intregii lumi".

Traian Basescu apreciaza ca Universitatea Nationala de Arte din Bucuresti se inscrie in eforturile de a moderniza si de a ridica la standard european invatamantul superior romanesc.

"Gratie acestei initiative educationale, artistii romani au a sansa de a intra intr-un dialog rodnic cu artistii europeni, impartasind publicului larg, prin vocatia lor, valorile unei Europe care si-a manifestat, inca de la originile sale, nevoia de a se defini prin arta", afirma seful statului, potrivit unui comunicat de presa.

El a amintit ca arta romaneasca a continuat sa existe, in ciuda ideologiei si a presiunilor politice totalitare.

"Aniversarea de astazi si afinitatile profunde, pastrate si cultivate intre arta romaneasca si arta europeana, dovedesc faptul ca rezistenta prin cultura ramane o forma privilegiata de perpetuare a valorilor profunde care ne definesc", arata Traian Basescu.

Seful statului si-a exprimat speranta ca bogatia viziunilor artistice si a stilurilor abordate de scoala romaneasca de arte va fi continuata de tinerii artisti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#opere de arta, #arta romaneasca, #evenimente culturale , #stiri Traian Basescu