Basescu: Austeritatea trebuie sa devina un mod de viata

Duminica, 04 Septembrie 2011, ora 11:27
1411 citiri
Basescu: Austeritatea trebuie sa devina un mod de viata

Presedintele Traian Basescu a declarat duminica, la Scoala de Vara a OTPDL, ca austeritatea va trebui sa devina "un mod de viata" de acum inainte, atat in Europa cat si in Romania, deoarece nu se va mai putea trai pe bani imprumutati, potrivit NewsIn.

"Vorbim de austeritate si tot spunem ca s-au luat temporar masuri de austeritate. Vreau sa intelegeti un lucru: austeritatea in Europa, ca si in Romania, trebuie sa devina un mod de viata.

Nimeni nu mai poate trai pe bani pe care ii imprumuta pentru a genera prosperitate azi pentru ca au inteles si cetatenii ca traind din bani imprumutati, mai devreme sau mai tarziu, tot ei platesc factura", a spus seful statului.

Basescu a explicat ca de acum incolo nu va mai putea functiona decat responsabilitatea in ceea ce priveste utilizarea banilor publici, dar a dat tinerilor din PDL un mesaj "optimist", ca Romania, comparativ cu alte tari, se afla intr-o situatie mai buna, avand o datorie publica redusa.

"Privind la situatia, comparand situatia datoriilor tari, Romania are o situatie foarte buna, in raport cu multe alte tari, comparativ cu ceea ce Romania poate crea in continuare", le-a spus Basescu tinerilor democrat-liberali.

#scoala vara pdl, #traian basescu, #austeritate , #stiri Traian Basescu