Basescu: Bancile austriece si-au innoit liniile de credit la reprezentantele din Romania

Marti, 24 Martie 2009, ora 08:52
1192 citiri
Basescu: Bancile austriece si-au innoit liniile de credit la reprezentantele din Romania

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, la Viena, ca a primit asigurari de la reprezentantii oamenilor de afaceri din Austria ca bancile vor pastra liniile de finantare pentru filialele din Romania si in anul 2009. 

"Toate bancile austriece si-au reinnoit integral liniile de finantari", a declarat Basescu, adaugand ca a primit confirmari in acest sens si in discutiile cu presedintele austriac si cancelarul federal, existand chiar posibilitatea maririi acestor resurse in cazul in care acest lucru este solicitat.

Traian Basescu s-a declarat optimist, la sfarsitul discutiilor purtate cu reprezentantii oamenilor de afaceri austrieci care conduc operatiuni in Romania, sustinand ca "lucrurile stau sub control".

"Faptul ca cele trei banci care detin peste 30% din piata romaneasca isi innoiesc integral liniile de finantare pe 2009 este un motiv de optimism, cand vorbesc de optimism nu vorbesc de explozie economica, ci de faptul ca lucrurile stau sub control, stim ce trebuie facut, ca partenerii nostri sunt loiali", a precizat seful statului.

La sfarsitul intrevederii, presedintele camerei de comert a Austriei, Christoph Leitl, a sustinut punctul de vedere exprimat de presedintele Traian Basescu, reconfirmand disponibilitatea Austriei de a sprijini tarile din Europa de Est. "M-am bucurat foarte mult in legatura cu aceasta declaratie legata de bancile din Romania, am mentionat intotdeauna ca noi avem nevoie de doua lucruri: de garantii interbancare si ca Austria nu o sa fie de acord niciodata in mod global sa se vorbeasca despre o tara din Europa de Est care nu e apreciata cum trebuie de niste agentii de rating. Si am si cerut ca fondurile care sunt puse la dispozitie sa fie suta la suta folosite in aceste tari in care o confinantare nu este posibila", a conchis Leitl.

#austriece, #banci, #basescu, #finantare, #linii, #romania , #stiri Traian Basescu