Basescu: bugetul stabil, mai important decat trecerea la euro

Luni, 09 Mai 2011, ora 23:35
1158 citiri
Basescu: bugetul stabil, mai important decat trecerea la euro

Presedintele Traian Basescu a afirmat luni ca, mai importanta decat trecerea la zona euro este realizarea unui buget stabil, cu venituri si alocari predictibile, potrivit Newsin.

"Eu am tinut sa mentinem obiectivul euro in 2015 - ca la mijloc, ca la sfarsit - dar mai important decat trecerea la euro este sa avem un buget stabil, solid, cu alocari predictibile si venituri predictibile.

De aceea, subliniez inca o data, ati ridicat foarte corect problema eficientei ANAF", a spus Basescu, intr-un interviu la TVR1. La final, presedintele a tinut sa se mai refere din nou la situatia internationala si la "lectiile" acestei perioade.

"Criza asta ne-a aratat un lucru, si uitati-va cate tari au dificultati - si Spania, si Portugalia, Grecia, Irlanda.

Ce ne-a invatat aceasta criza: orice sector de activitate economica neperformant este condamnat in eventualitatea unei crize. Daca n-ar fi fost criza, n-as fi inteles acest lucru, acum l-am inteles si trebuie rezolvat. Pana acum nu m-au ascultat (partidele - n.r.), acum poate avand un angajament international o sa se tina de cuvant", incheiat el. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#traian basescu, #criza, #trecere la euro, #zona euro, #buget , #stiri Traian Basescu