Basescu: calendarul de aderare la zona euro, regandit

Miercuri, 11 August 2010, ora 15:01
1057 citiri
Basescu: calendarul de aderare la zona euro, regandit

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la RRA, ca, personal, crede ca trebuie sa se treaca la regandirea calendarului de aderare a Romaniei la zona euro, ca urmare a nerezolvarii prompte a deficitelor structurale, precizeaza Mediafax.

"In mod categoric, trebuie reevaluat momentul intrarii in zona euro, nu neaparat din punct de vedere al posibilitatilor noastre de a atinge parametrii ceruti de intrarea in zona euro, adica deficit sub 3%, datoria sub 60% din PIB, acesta este un element pe care Romania il indeplineste in momentul de fata, proiectia de intrare in deficit de 3% este 2012.

Deci, ne-am putea mentine 2014 ca an al intrarii in zona euro. Problema este daca Romania va fi sufiecient de consolidata, financiar si economic, pentru a face fata in zona euro si aceasta este o decizie care nu poate fi luata acum", a mentionat Basescu.

Seful statului a adaugat ca, in opinia sa, ar trebui sa se treaca la regandirea calendarului de aderare la zona euro.

"Personal, cred ca trebuie sa trecem la regandirea calendarului de aderare la euro, ca urmare a nerezolvarii prompte a deficitelor structurale pe care le avem si a problemelor pe care le avem, a modului in care ne finantam deficitul", a spus presedintele Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #zona, #euro, #deficit , #stiri Traian Basescu