Basescu, catre Eurostat: deficitul a fost calculat corect

Sambata, 07 Mai 2011, ora 22:10
1074 citiri
Basescu, catre Eurostat: deficitul a fost calculat corect

Presedintele Traian Basescu a afirrmat sambata, in urma intalnirii cu delegatia FMI, ca punctul de vedere comun este ca deficitul a fost calculat corect, desi "pe cash" si nu in sistemul ESA, insa a exprimat disponibilitatea Romaniei de a trece pe sistemul european daca Eurostat o doreste, potrivit Newsin.

Presedintele spune ca s-a incercat clarificarea acestui subiect in timpul discutiilor cu organismele internationale, profitand si de prezenta reprezentantului Comisiei Europene.

"FMI, ca de altfel si Romania, sustin cu fermitate ca deficitul a fost corect calculat, la stadiul lui de deficit provizoriu calculat pentru 2010", a spus Basescu.

Seful statului a explicat din nou ca Romania "traditional" calculeaza deficitul "pe cash", din bugetul consolidat, insa si-a aratat disponibilitatea de a primi experti Eurostat pentru "a pune la punct sistemele de raportare", precum si pentru trecerea completa la sistemul european ESA.

"Noi intotdeauna am avut raportarea pe cash, asa am transmis-o in toti anii. Acum, daca Eurostat doreste sa implementam integral noul sistem de calcul, exista toata disponiblitatea", a adaugat presedintele.

Basescu nu a facut alte mentiuni referitoare la neintelegerile dintre Romania si Eurostat privind datele comunicate. 

#traian basescu, #eurostat, #calculare deficit, #fmi , #stiri Traian Basescu