Basescu, catre fermieri: Veti deveni bogati din agricultura

Sambata, 24 Octombrie 2009, ora 16:18
1997 citiri
Basescu, catre fermieri: Veti deveni bogati din agricultura

Presedintele Traian Basescu a declarat sambata, la o intalnire cu reprezentantii agricultorilor din Dolj, ca unul dintre primele centre de colectare al produselor agricole din tara va fi contruit in acest judet, transmite NewsIn.

"Vedeti si dumneavoastra ce vad si eu.

Cel putin la Bucuresti asa este, marturisesc ca n-am intrat in hypermarketurile din Craiova, dar si la ora asta avem mere si pepeni verzi din Turcia, din Polonia, din Siria, iar la Dabuleni si Calarasi stau pe marginea drumului.

De ce nu avem un sistem de colectare de la micii fermieri?

Mi se pare o prioritate, adica crearea unui sistem de depozite regionale in care fermierii sa-si livreze marfa pentru ca hypermarketurile niciodata nu vor cumpara nici rosii, nici castraveti, nici pepeni, de pe marginea drumului.

Ei au nevoie sa ia dintr-un sistem aflat sub control fitosanitar, cu marfa etichetata si garantata buna pentru consum.

Cred ca dezvoltarea unui lant de centre de colectare regionale este absolut necesara si va asigur ca, din toate intamplarile din aceasta vara cand am venit in zona, Doljul va fi unul din primii beneficiari, si chiar as vrea sa nu-i mai vad pe producatorii de la Dabuleni si Calarasi cu pepenii pe margiea drumului.

Deci, unul din primele centre regilanle care va fi construi va fi aici in Dolj", a spus Basescu, in timpul unei intalniri cu repezentantii agricultorilor din Dolj, desfasurata la Filarmonica din Craiova.

"Veti deveni bogati din agricultura daca nu va veti rezuma doar la materia prima pe care o obtineti din productie.

Va trebui sa faceti un efort de valorificare a productiei.

Romania importa 70% din consumul care merge catre populatie, nu pentru ca nu are productie, ci pentru ca nu are industrie de procesare.

In primul rand, cred ca obiectivul fermierilor, fie ca sunt crescatoeri de animale, fie ca sunt producatori agricoli, trebuie sa-si fie dezvoltarea liniilor de procesare a productie", a declarat seful statului, adaugand ca o alta prioritate ramane refacerea sistemului de irigatii.

La sfarsitul intanirii, Basescu le-a mai spus femierilor sa-i trimita in scris problemele cu care se confrunta.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, # fermieri, # agricultura , #stiri Traian Basescu