Basescu cere accelerarea avizarii proiectelor cu bani europeni

Joi, 06 Ianuarie 2011, ora 00:25
1340 citiri
Basescu cere accelerarea avizarii proiectelor cu bani europeni

Seful statului le-a reprosat ministrilor faptul ca nu au tinut cont de recomandarea sa de scurtare a duratei de avizare de catre ministere a proiectelor finantate de UE si demarate de catre autoritatile locale, potrivit Mediafax.

Traian Basescu a admis ca si autoritatile locale dau dovada de o oarecare incetineala in demararea proiectelor cu bani europeni, insa o o alta cauza majora o reprezinta durata foarte mare de avizare de catre ministere a acestor proiecte, ce poate ajunge pana la noua luni.

"Am mai ridicat acest subiect intr-o sedinta de Guvern si nu sunt imbunatatiri consistente.

Am rugamintea sa gasiti o formula ca in maxim 30 de zile acele proiecte sa circule pentru ca avem gradul de absorbtie atat de redus incat nu ne mai putem permite sa intarziem", sustine seful statului.

O alta problema a utilizarii banilor pentru investitii, in opinia presedintelui, este faptul ca avansurile acordate nu sunt cheltuite in conformitate cu destinatia lor si a cerut Guvernului sa identifice o metoda prin care sa puna capat acestui fenomen.

Un avertisment special a fost indreptat catre ministrii Sanatatii si ai Finantelor, Cseke Attila, respectiv Gheorghe Ialomitianu carora le-a cerut sa nu mai tolereze nerespectarea Legii finantelor publice de catre managerii spitalelor.

"La spitale, s-au platit arierate, dar spitalele au pornit intr-o veselie sa creeze noi arierate.

Cred ca si pentru managerii de spitale functioneaza legea penala. Nu putem perpetua aceasta nepasare in respectarea bugetelor. Peste sase luni, iar vom avea discutia arieratelor la spitale", a conchis presedintele Basescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#proiecte, #bani europeni, #ue, #finantare, #traian basescu , #stiri Traian Basescu