Basescu: Cerem aderarea Romaniei la Spatiul Schengen in baza regulilor stabilite

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 12:25
1206 citiri
Basescu: Cerem aderarea Romaniei la Spatiul Schengen in baza regulilor stabilite

Presedintele Basescu a declarat joi ca Romania cere ca aderarea sa la Spatiul Schengen sa se faca in baza regulilor convenite prin tratatele UE si sa nu fie tratata discriminatoriu, subliniind ca nu exista nici cel mai mic indiciu ca Romania ar genera riscuri privind fluxurile migratorii ilegale, precizeaza Mediafax.

Seful statului a precizat, la intalnirea cu diplomatii acreditati la Bucuresti, ca, pentru Romania, aderarea la Spatiul Schengen ramane obiectivul major.

El a subliniat ca, "intr-o uniune de state democratice, asa cum este Uniunea Europeana, regulile stabilite unanim prin reprezentantii lor trebuie respectate de toti membrii".

Traian Basescu a precizat ca Romania este la fel de interesata ca toate celelalte state ale UE de asigurarea securitatii frontierelor Spatiului Schengen.

Presedintele a adaugat ca "Romania si-a indeplinit si continua sa isi indeplineasca obligatiile", asa cum au constatat si vizitele de evaluare a indeplinirii angajamentelor pentru aderarea la Schengen.

"Nu exista nici cel mai mic indiciu ca odata intrata in Spatiul Schengen Romania ar genera riscuri privind fluxurile migratorii ilegale", a mai sustinut presedintele Basescu.

Seful statului a precizat ca Romania cere ca aderarea sa la Spatiul Schengen sa se faca in baza regulilor convenite prin tratatele Uniunii.

"Romania nu poate fi tratata de o maniera discriminatorie", a adaugat el, apreciind ca orice alta abordare ar crea un precedent periculos si ar avea consecinte negative.

#aderare, #Schengen, #basescu, #cerinte , #stiri Traian Basescu