Basescu: China, Japonia sau India au uimit lumea prin performantele lor, nu putem ramane indiferenti

Joi, 20 Ianuarie 2011, ora 15:29
1622 citiri
Basescu: China, Japonia sau India au uimit lumea prin performantele lor, nu putem ramane indiferenti

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca tari precum China, Japonia sau India "au uimit lumea prin performantele lor economice si tehnologice, iar Romania nu poate ramane indiferenta la aceste evolutii", anunta Mediafax.

"In timp ce spatiul euroatlantic inca se confrunta cu cea mai dura criza economica din ultimele decade, suntem martorii unui avant economic fara precedent pe alte continente, in special in regiunea Asia-Pacific. China, Japonia sau India au uimit lumea prin performantele lor economice si tehnologice, iar Romania nu poate ramane indiferenta la aceste evolutii", a declarat Traian Basescu, la intalnirea cu ambasadorii acreditati la Bucuresti.

El a adaugat ca pilonii actiunii Romaniei in Asia vor ramane relatiile parteneriale cu China, Japonia si India si parteneriatul strategic cu Republica Coreea, cu obiectivul consolidarii relatiilor politice si amplificarii cooperarii economice.

"De asemenea, vom continua sa participam activ la dialogul institutional UE-ASEAN si sa contribuim la adoptarea pozitiilor europene asupra unor dosare importante ale continentului, cum a fost cel legat de situatia din Myanmar, programul nuclear nord-coreean sau dosarul iranian, in care sustinem fara rezerve aplicarea rezolutiilor in materie ale Consiliului de Securitate", a mai spus seful statului.

#performante tehnologice, #economice, #china, #india, #romania, #japonia , #stiri Traian Basescu