Basescu: Constructorii italieni ai autostrazii Bucuresti-Brasov sa foloseasca fier-beton din Romania

Vineri, 10 Iulie 2009, ora 13:16
3607 citiri
Basescu: Constructorii italieni ai autostrazii Bucuresti-Brasov sa foloseasca fier-beton din Romania

Presedintele Traian Basescu le-a sugerat, vineri, constructorilor italieni care au castigat licitatia pentru primul tronson al autostrazii Bucuresti-Brasov sa achizitioneze fier-beton produs in Romania, pentru ca siderurgia se inchide din lipsa de comenzi.

Seful statului s-a interesat, pe santierul de la podul peste balta Cretuleasa, situat pe primul tronson al autostrazii Bucuresti-Brasov, daca fierul beton folosit este produs la Campia Turzii sau adus din strainatate, informeaza Mediafax.

Raspunsul reprezentantului companiei italiene Pizzarotti, conform caruia fier betonul folosit este adus din Italia nu pentru ca ar fi mai ieftin, ci ca "este vorba de proiect", nu l-a multumit pe Traian Basescu.

"Totusi, lucrarea asta e din bani de la buget si pe criza asta poate va orientati si spre piata romaneasca. Este o sugestie; noi inchidem siderurgia din lipsa de comenzi", le-a spus Basescu constructorilor italieni.

Totodata, Traian Basescu a mai fost informat ca termenul de finalizare a primilor 7 km de autrostada este incert, procesul de expropriere a terenurilor fiind blocat deoarece proprietarii de terenuri cer preturi echivalente celor anterioare criza economica.

"Trebuie creata baza legala, pentru ca asa nu vom avea niciodata autostrazi. Interesul public trebuie sa domine interesul de grup. Sunt doua lucruri ce opresc lucrarile noastre: bani si terenuri. Bani mai avem.... Mi-e greu sa inteleg - toata lumea se plange ca au scazut preturile terenurilor numai cele pe unde trece autostrada nu", a mai spus seful statului.

Traian Basescu viziteaza vineri patru santiere de pe autotrada Bucuresti-Brasov respectiv cele de la kilometrii 8,5 - 28,7 - 37 si 56,65. Consortiul Impresa Pizzarotti & C.S.p.A. Tirrena Scavi S.p.A. a castigat licitatia pentru constructia tronsonului de drum Bucuresti-Moara Vlasiei.

Ministrul Transporturilor, Radu Berceanu, declara, la incepurul lunii mai, in cursul unei vizite facute pe santierul autostrazii Bucuresti - Ploiesti, impreuna cu premieurl Emil Boc, ca acest tronson va fi deschis circulatiei in iulie 2010 si va face legatura intre centurile Bucuresti si Ploiesti.

"Autostrada Bucuresti-Ploiesti va fi gata in iulie 2010, mai putin sapte kilometri, insa se va putea circula intre centura Bucuresti si cea a Ploiestiului. Problema este ca nu exista posibilitatea preluarii traficului de pe autostrada la intrarea in Bucuresti", a spus Berceanu.

Presedintele Basescu anunta, in 30 iunie, ca, in perioada urmatoare va vizita santierele unde au loc lucrari de infrastructura.

 

#constructori, # autostrada, # fier beton, # piata romaneasca , #stiri Traian Basescu