Basescu critica cresterea taxelor si neutilizarea banilor europeni

Miercuri, 07 August 2013, ora 12:54
1196 citiri
Basescu critica cresterea taxelor si neutilizarea banilor europeni

Presedintele Traian Basescu a criticat, miercuri, intentia Guvernului de a majora unele taxe sau de a impune noi taxe, cum ar fi in cazul chiriilor, in timp ce fondurile europene nu sunt utilizate, seful statului aratand ca majorarea taxelor in perioada de criza inseamna sa tragi o frana.

"Cum sa te gandesti sa pui taxe pe chirii, dar nu utilizezi bani europeni pentru finalizarea acestui tronson?", le-a spus Traian Basescu ziaristilor, pe santierul tronsonului de autostrada Arad-Nadlac, unde lucrarile sunt oprite.

Seful statului a mentionat ca el a fost si impotriva majorarii TVA, in timpul guvernarii Boc.

"Aduceti-va aminte ca am fost si impotriva cresterii TVA in timpul guvernarii Boc. Slava Domnului ca a fost doar marirea TVA pana la urma", a spus Traian Basescu.

"Dar in timp de criza - pentru ca nu s-a terminat criza, Romania abia sta pe linia de plutire, in timp ce Europa e in recesiune... In timp de criza sa maresti taxele e ca si cum ai trage o frana. Poate nu poti sa le micsorezi, dar sa le maresti taxele directe e o greseala majora", a continuat presedintele.

El a spus ca foarte multe firme "traiesc" din inchirierea spatiilor.

"Cred ca sunt niste politici necorelate, negandite", a mai declarat Traian Basescu.

Si fostul premier Calin Popescu Tariceanu critica masura care ar urma sa fie promovata de Guvern de majorare a impozitelor pe veniturile din chirii, in contextul reducerii TVA la paine, el declarand pentru Mediafax ca reducerea taxei nu va duce la reducerea evaziunii fiscale in domeniul panificatiei.

Conform unor surse oficiale, in ultimele negocieri ale Guvernului cu FMI s-a discutat despre impunerea incepand cu anul viitor a unor noi taxe aplicate asupra veniturilor provenite din inchirierea imobilelor.

#crestere taxe Basescu, #absorbtie fonduri europene Romania, #vizita Basescu santier autostrada, #Basescu autostrada Nadlac Arad , #stiri Traian Basescu