Basescu: Criza se va prelungi, nu au fost gasite solutiile

Marti, 16 Iunie 2009, ora 17:39
1846 citiri
Basescu: Criza se va prelungi, nu au fost gasite solutiile

Presedintele Traian Basescu a declarat azi ca problema majora a Romaniei si a Uniunii Europene este cea a locurilor de munca. Cea mai grava criza economica de dupa al doilea Razboi Mondial cu care se confrunta lumea in prezent va duce la o crestere a somajului, a mai spus seful statului, care in urma cu cateva luni minimaliza evolutiile negative din plan economic si financiar . 

Seful statului a spus ca "omenirea se confrunta cu cea mai mare criza economica dupa al doilea Razboi Mondial", iar analistii considera ca ea se va prelungi, avand efecte globale. Basescu a continuat cu acelasi mesaj "optimist" afirmand ca inca nu au fost gasite in totalitate solutiile de combatere a crizei.

In acest context, el a vorbit despre amenintarea somajului si despre necesitatea instruirii fortei de munca.

Presedintele considera ca o prioritate este crearea de noi locuri de munca, dar si promovarea in continuare a liberei circulatii a fortei de munca si asigurarea instrumentelor de informare necesare mobilitatii in intertiorul UE.

"Muncitorii romani care lucreaza in sectoare afectate sever de criza trebuie sa stie daca exista cerere de forta de munca in alt stat al UE, sa beneficieze de aceasta oportunitate. Este o situatie din care toata lumea are de castigat", a completat seful statului. 


#basescu, # criza, # solutii, # somaj, # locuri munca , #stiri Traian Basescu