Basescu: Decizia CC legata de reducerea pensiilor, o abordare politica

Miercuri, 07 Iulie 2010, ora 15:07
1485 citiri
Basescu: Decizia CC legata de reducerea pensiilor, o abordare politica

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, la RRA, ca judecatorii Curtii Constitutionale au luat decizia legata de reducerea pensiilor abordand problema politic, nu constitutional , el apreciind ca Parlamentul este vinovat pentru cresterea TVA deoarece a atacat legea la CC, precizeaza Mediafax.

"De regula nu comentez deciziile CC. Va pot spune fara ezitare ca a fost o abordare politica, nu una constitutionala, pentru ca s-a uzat de articolul 53, in situatii exceptionale cu reducerea unor venituri, si nu cu anularea unor drepturi. Era o reducere temporara. S-a preferat aceasta solutie care e o solutie impotriva interesului general al Romaniei, care nici nu ataca partea cancerigena a bugetului de stat, una dintre ele. Intreb insa ce se intampla de la 1 ianuarie", a declarat Traian Basescu la Radio Romania.

El a mai spus ca nu a fost un sustinator al cresterii TVA, aceasta fiind o greseala pentru ca nu a operat acolo unde este "cancerul in buget".

"Avem doua zone cancerigene: procentul extrem de ridicat cu salariile din sectorul bugetar si procentul extrem de ridicat din veniturile bugetului de stat pe care le utilizam in zona sociala. Mi-am asumat tot oprobiul anuntului cu reducerea pensiilor. Exista si alta varianta: impozitarea pensiilor, cota unica introdusa la pensii", a afirmat seful statului.

De asemenea, Traian Basescu a mai spus ca de vina pentru cresterea TVA este Parlamerntul.

"Parlamentul daca era corect, ar fi avut o alta atitudine legata de cresterea TVA. Au preferat sa ramana in demagogie. Puteau foarte bine, cand s-a dus Guvernul in Parlament cu reducerea cheltuielilor sociale, in speta reducerea temporara a pensiilor, sa nu conteste la CC, sa lase legea sa se aplice. Asa, au marit TVA, iar pensionarii vor avea venituri mai mici", a adaugat presedintele.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#cresterii TVA venituri basescu salarii pensii , #stiri Traian Basescu