Basescu: delocalizarea industriei in China, cea mai mare greseala pentru europeni

Miercuri, 15 Septembrie 2010, ora 18:13
1251 citiri
Basescu: delocalizarea industriei in China, cea mai mare greseala pentru europeni

Presedintele Traian Basescu a declarat cu prilejul decorarii liderilor grupului Dacia-Renault, ca are aceeasi abordare cu presedintele Sarkozy in ce priveste delocalizarea industriei din UE, aratand ca cea mai mare greseala pe care ar putea-o face europenii ar fi sa creada ca pot trai din servicii, potrivit NewsIn.

"Nu pot sa nu va spun ca am aceeasi abordare pe care o are si presedintele Sarkozy (Nicolas Sarkozy, presedintele Frantei-n.r.) in ceea ce priveste delocalizarea industriei din Uniunea Europeana.

Si eu cred ca cea mai mare greseala pe care ar putea sa o faca europenii ar fi sa creada ca pot trai numai din servicii.

Va trebui sa facem tot ce tine de oamenii politici pentru a stimula industria sa nu mai priveasca spre delocalizare catre China, spre delocalizare catre Asia Centrala, sau mai stiu eu catre ce alte zari.

Avem nevoie in Uniunea Europeana, pentru a ramane competitivi si puternici, de industrie, in primul rand", a declarat presedintele Traian Basescu miercuri, la Palatul Cotroceni, la finalul unei ceremonii in cadrul careia au fost decorati liderii grupului Dacia-Renault.

Presedintele Basescu le-a spus acestora ca investitia Renault de la Dacia este cel mai mare succes din economia romaneasca din 1990 si pana acum si le-a multumit pentru ca le-a dat sansa romanilor sa fie performanti.

Directorul de productie al Grupului Renault Patrick Pelata a declarat ca decoratia care i-a fost acordata reprezinta o mare onoare pentru intregul grup pe care il reprezinta.

Pelata a tinut sa aminteasca de sustinerea acordata de catre presedintele Traian Basescu, inclusiv in calitate de ministru al transporturilor, in 1999, dar a multumit si guvernelor care au condus Romania in ultimii zece ani.

"Intr-un cuvant, Dacia-Renault este istoria unui succes minunat.

Franta si Romania au motive de mandrie, pentru ca aceasta reusita merge mult dincolo de Dacia si de Grupul Renault, mult dincolo de o reusita industriala.

Este o reusita umana, culturala si europeana, care intareste legaturile de incredere si de prietenie, foarte vechi dintre popoarele noastre", a apreciat Pelata, subliniind ca in prezent, la Grupul Renault, in Romania, lucreaza aproape 18.000 de persoane.

La randul sau, vicepresedintele Dacia si Renault Tehnologie Romania, Constantin Stroe, a multumit pentru distinctiile acordate, apreciind ca acestea nu reprezinta doar o recompensa a eforturilor desfasurate pe parcursul mai multor ani, ci si o confirmare a justetei credinte care i-a animat pe actorii acestui proiect in perioade dificile.

"Ma refer aici la anii 90-99, si apoi la vointa si forta sa gasim solutii pentru a duce Dacia la un nivel de competitie internationala", a spus Stroe.

"Reusita Daciei a aratat romanilor si in special celor tineri ca daca inteligentei native a conationalilor nostri i se adauga o expertiza solida, cum e in cazul de fata cea franceza, cu adevarat se pot atinge obiective de dimensiuni internationale", a mai afirmat vicepresedintele Dacia si RTR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #industria, #ue , #stiri Traian Basescu