Basescu despre reducerea TVA si neimpozitarea pensiilor: Tot ce stiu am aflat din presa si de la TV

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 14:56
1128 citiri
Basescu despre reducerea TVA si neimpozitarea pensiilor: Tot ce stiu am aflat din presa si de la TV

Presedintele Traian Basescu a spus, vineri, la Doljesti (Neamt) ca isi va exprima opinia cu privire la proiectele de reducere a TVA la alimentele de baza si neimpozitarea pensiilor sub 2.000 de lei dupa ce le va citi, precizand ca pana in prezent toate informatiile pe care le are sunt din presa, informeaza Mediafax.

Traian Basescu a evitat sa spuna daca va promulga legile, declarand ca nu le-a citit pentru ca inca nu le-a primit.

"Tot ce stiu am aflat din presa si de la televizor", a spus presedintele care a precizat ca atunci cand le va primi, le va citi si isi va exprima opinia.

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un proiect de lege initiat de parlamentari PSD, PC si PNL prin care TVA scade de la 24 la suta la 5 la suta pentru paine, carne, lapte, ulei si zahar.

Tot marti, Camera Deputatilor a adoptat o propunere legislativa a deputatului PDL Mircia Giurgiu de modificare a Codului Fiscal, care prevede ca "venitul impozabil lunar din pensii se stabileste prin scaderea din venitul din pensii a sumei de 2.000 de lei neimpozabile lunare".

Pentru ambele proiecte, Camera este forul decizional, iar legile urmeaza sa fie transmise presedintelui Traian Basescu pentru promulgare.

Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat, miercuri, ca isi asuma greseala privind votarea de catre PDL a celor doua proiecte de lege.

"A fost o confuzie pe care mi-o asum", a precizat Toader.

#basescu, #legi, #neimpozare, #pensii, #reducere, #tva , #stiri Traian Basescu