Basescu: Disponibilizarile trebuie sa continue

Miercuri, 05 Ianuarie 2011, ora 18:09
1173 citiri
Basescu: Disponibilizarile trebuie sa continue

Presedintele Traian Basescu a sustinut miercuri, in cadrul sedintei de Guvern la care a participat, ca disponibilizarile din aparatul de stat trebuie sa continue, iar cifra pe care a avansat-o recent, de pastrarea a doar 900.000 de bugetari, este una corecta, relateaza NewsIn.

Presedintele a precizat ca doreste sa clarifice declaratia pe care a facut-o anterior, anume ca in urmatorii doi-trei ani Romania trebuie sa ajunga la circa 900.000 de salariati in sectorul public.

"Cred ca este o evaluare corecta, daca avem in vedere ca pe de o parte, inca avem segmente din aparatul bugetar, si la nivel local, si la nivel central, care sunt excesiv incarcate (...)

Deci nu vizez numai disponibilizari, dar nu exclud disponibilizarile, dimpotriva, cred ca trebuie sa le continuam pentru a ajunge la acel stat flexibil.

Introducerea informatizarii in relatia cu cetateanul si cu firmele de asemenea trebuie sa genereze eliberare de forta de munca din aparatul bugetar, nu mai vorbim la MAI, unde deja capacitatea multor comunitati locale este asigurata", a explicat presedintele.

Presedintele Traian Basescu a avertizat, pe 1 ianuarie, ca, desi numarul de bugetari a scazut si se situeaza in jurul a 1.270.000 de oameni, in urmatorii doi-trei ani cifra salariatilor in sistemul de stat ar trebui sa scada la 900.000.

"Inca avem foarte multi functionari, inca avem un procent foarte ridicat al fondului de salarii in bugetul de stat.

Incheiem anul cu mai putin de 1.270.000 de functionari, dar statul va trebui sa ajunga, in doi-trei ani, la un 900.000 de salariati ai sai pentru a nu mai fi povara pe cheltuielile publice", a spus presedintele. 

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#basescu, #disponibilizari, #stat , #stiri Traian Basescu