Basescu: Este de nepermis sa nu existe firme autohtone de valorificare a productiei agricole!

Joi, 15 Mai 2014, ora 14:53
1460 citiri
Basescu: Este de nepermis sa nu existe firme autohtone de valorificare a productiei agricole!

Presedintele Traian Basescu a afirmat joi ca este nepermis ca Romania, aflata in primele tari din punct de vedere al potentialului agricol, sa nu aiba firme autohtone care sa se ocupe de gasirea de piete alternative de desfacere.

"Oameni buni, Dumnezeu sa-l ierte, nu mai este Trita Fanita sa exporte cereale, dar este nepermis ca o tara care este in primele patru, cinci tari din Europa din punct de vedere al potentialului agricol sa nu aiba firme romanesti care sa se ocupe de gasirea de piete, de piete alternative si de a asigura agricultorilor desfacerea productiei la un pret bun. De ce trebuie sa vand neaparat in Egipt? Cand pot sa vand in Indonezia? Dar daca aici vrea... eu nu vreau sa pronunt nume de firme, o sa ma batjocoreasca si o sa vanda aici sau cel putin o sa-mi spuna ca au vandut aici. Trebuie sa ne diversificam destinatia si aici Romania are oameni capabili sa studieze pietele si sa dea solutii de diversificare a acestor piete pentru ca nu este permis sa stam la mana unor oameni care nu au niciun interes sa se nasca agricultura romaneasca, ei se servesc pe ei", a spus seful statului, la Conferinta nationala a agricultorilor "Agricultura romaneasca intre subzistenta si performanta".

El a subliniat ca este esential sa se puna bazele unei companii care sa se ocupe de valorificarea productiei agricole, in mod deosebit de cereale.

"Sugestia mea este sa creati doua, trei societati de valorificare a productiei agricole ale dumneavoastra", a afirmat seful statului.

#societati valorificare productie, #productie agricola romania, #export cereale , #stiri Traian Basescu