Basescu: Europa se afla in epicentrul crizei economice

Vineri, 17 Decembrie 2010, ora 14:12
1153 citiri
Basescu: Europa se afla in epicentrul crizei economice

Presedintele Traian Basescu a declarat vineri, la finalul Consiliului European de iarna, ca Europa se afla in acest moment "in epicentrul crizei economice", iar statele trebuie sa ia masuri de restructurare consistente din punct de vedere economic si financiar si al cheltuielilor bugetare, informeaza NewsIn.

"Analizand ceea ce s-a discutat (la Consiliu - n.r.), o spun - si nu o spun pentru acasa, ci o spun ca o realitate - Europa se afla in epicentrul crizei economice in momentul de fata.

Exista destula incertitudine, suntem in situatia in care, pentru a fi competitive, toate statele, sa nu existe un orgoliu, sa spunem cea mai mare parte a statelor trebuie sa ia masuri de restructurare consistente din punct de vedere economic si financiar si mai ales din punct de vedere al cheltuielilor bugetare", a spus Basescu.

Seful statului a subliniat faptul ca statele nu-si pot mentine competitivitatea la nivel european daca nu adopta aceste programe de restructurare.

"O Europa performanta nu poate fi imaginata in continuare fara programe de fiabilizare a modului in care functionam, fiecare dintre noi si toti la un loc", a mai spus Basescu.

#criza, #europa, #cheltuieli, #basescu , #stiri Traian Basescu