Basescu, gata sa se implice in strategia pentru agricultura

Vineri, 05 Iunie 2009, ora 15:15
1950 citiri
Basescu, gata sa se implice in strategia pentru agricultura

Presedintele Traian Basescu le-a spus agricultorilor ca, daca vor ajunge la concluzia ca este necesara o politica agricola pe termen lung, este gata sa patroneze o Comisie prezidentiala pentru elaborarea unei strategii privind agricultura, relateaza NewsIn.

"Aproape toti vorbitorii au ridicat problema unei politici agricole pe termen lung care sa fie neutra din punct de vedere politic.

Daca veti ajunge la aceasta concluzie, sunt gata sa patronez o Comisie prezidentiala pentru elaborarea unei strategii pe termen lung privind agricultura", a declarat presedintele Traian Basescu, prezent la evenimentul "Ziua Campului", care se desfasoara in Insula Mare a Brailei si reuneste cateva sute de agricultori, zootehnisti si producatori de echipamente.

Presedintele a sustinut ca rapoartele Comisiilor prezidentiale infiintate pana acum, respectiv cel vizand sanatatea, strategia pentru educatie si chiar raportul asupra comunismului, sunt credibile.

De exemplu, a aratat Basescu, ministrul Ion Bazac aplica, fara ezitare, prevederile strategiei pe sanatate, elaborate de comisia prezidentiala condusa de Cristian Vladescu.

"Legile educatiei sunt gata, doar sa le discute Parlamentul", a declarat Traian Basescu. Pe de alta parte, seful statului a explicat ca i se pare esential ca agricultura sa fie scoasa din batalia politica si le-a cerut celor prezenti sa vina cu propunerile necesare pentru o structura credibila a unei astfel de Comisii.

Presedintele le-a spus agricultorilor ca solutiile Comisiei ar putea fi gata pana la inceputul primaverii sau pana la urmatoarea editie a evenimentului "Ziua Campului".

Seful statului a subliniat importanta unei strategii coerente pentru agricultura, dar si necesitatea corelarii productiei agricole cu productia alimentara.

Seful statului a aratat ca Romania are o mare problema pentru ca agricultura se opreste la produsul agricol brut si nu merge mai departe, spre productia alimentara, astfel ca finalitatea agriculturii sa fie produsele care se gasesc pe rafturile hipermarketurilor.

Dupa discursul sustinut in fata celor cateva sute de agricultori prezenti la "Ziua Campului", eveniment organizat de social-democratul Culita Tarata, detinatorul mai multor ferme din Insula Mare a Brailei, seful statului a vizitat o expozitie de vite pentru carne si s-a urcat in cea mai mare combina din lume, prezentata in premiera in Romania.

 

 

#agricultura, #producatori, #strategie , #stiri Traian Basescu