Basescu: Guvernul ar putea reduce taxele in 2011

Luni, 01 August 2011, ora 09:50
1147 citiri
Basescu: Guvernul ar putea reduce taxele in 2011

Presedintele Traian Basescu a anuntat ca expertii Guvernului si cei ai Fondului Monetar International lucreaza la o regandire a sistemului de taxe, astfel incat numarul acestora sa fie diminuat.

Aceasta este una din tintele pe care si le propune Guvernul, in conformitate cu angajamentele asumate fata de institutiile financiare internationale.

"Prioritara ramane revederea sistemului de taxe si aici nu as vrea sa se inteleaga faptul ca am putea sa gandim la marirea taxelor, nu.

Urmeaza sa vedem impreuna cu expertii FMI si ai Uniunii Europene sistemul actual de taxe si diminuarea numarului de taxe in Codul Fiscal viitor. Speram ca aceasta lucrare sa fie incheiata pana la sfarsitul anului", a declarat Traian Basescu.

Pe langa aceasta si un control mai strict al cheltuielilor din sanatate, alte obiective prioritare sunt lupta contra evaziunii fiscale si absorbtia fondurilor europene.

Pe de alta parte, presedintele s-a referit si la sectorul bancar, despre care a spus ca este bine capitalizat, astfel ca nu exista riscuri in privinta bancilor care functioneaza in Romania, adaugand insa ca trebuie urmarite cu atentie evolutiile acestor banci in raport cu bancile-mama.

In opinia lui Basescu, printre concluziile expertilor se numara cea ca Romania "si-a imbunatatit foarte mult credibilitatea", astfel ca, in prezent, se finanteaza mult mai ieftin.

”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
”Taxa pe soare” va fi abrogată prin OUG. Ce propune Ministerul lui Sebastian Burduja
Ministerul Energiei va propune abrogarea printr-o ordonanţă de urgenţă a „taxei pe soare” pentru prosumatori, a anunţat ministrul PNL Sebastian Burduja. Liberalul a adăugat că această...
#basescu taxe, #reducere taxe romania, #taxe , #stiri Traian Basescu