Basescu i-a indemnat pe oamenii de afaceri romani si bulgari sa coopereze

Joi, 23 Septembrie 2010, ora 15:40
1071 citiri
Basescu i-a indemnat pe oamenii de afaceri romani si bulgari sa coopereze

Presedintele Traian Basescu i-a indemnat, joi, la Sofia, pe oamenii de afaceri din Romania si Bulgaria sa coopereze, afirmand ca cele doua tari sunt "condamnate" la o evolutie comuna pentru o perioada lunga, relateaza Mediafax.

"Romania si Bulgaria nu-si mai pot desparti pentru o lunga perioada de timp evolutia. Suntem condamnati sa evoluam impreuna si in NATO si in UE si in regiunea Marii Negre.

De aceea, cred ca un element care sa consolideze aceasta realitate politica il reprezentati dumneavoastra si poate cel mai important element de consolidare a legaturii si a destinului comun al celor doua tari este reprezentat de cooperare intre oamenii de afaceri.

Noi, la nivel politic, cu certitudine ne intelegem repede. Problema e daca reusim sa cream cadrul in care comunitatea de afaceri din Romania si Bulgaria sa stimuleze schimburile economice si, mai ales, sa creeze afaceri in cele doua tari si in regiune", a declarat Traian Basescu, la Forumul oamenilor de afaceri romano-bulgari.

El a mai spus ca nici in Romania, nici in Bulgaria nu exista inca un capital autohton suficient care sa permita lansarea de proiecte de investitii de mari dimensiuni.

"Insa puteti pune impreuna capitalul, romani si bulgari, in firme mixte si sa actionati pe terte piete.

Este una dintre variantele in care puteti exporta si activa impreuna. De asemenea, am convingerea ca unul din proiectele cele mai importante care se prefigureaza a fi adoptate pentru aceasta regiune este proiectul numit Strategia Dunarii.

Acest proiect este destinat sa dezvolte economic si social ambele maluri ale Dunarii, fie ca vorbim de transport, de porturi, de parcuri industriale, de activitate de mediu, de mari infrastructuri, hidrocentrale sau poduri, regiunea Dunarii va fi unul din polii de dezvoltare ai Europei.

In mod categoric, proiectul ce va fi adoptat in Consiliul European in primul trimestru al anului 2011 este un proiect care va avea un mare impact in regiune", a mai spus seful statului roman.

De asemenea, Basescu le-a sugerat celor prezenti ca cele doua camere de comert sa gaseasca formula de a participa si de a contribui in noiembrie, la Bucuresti, "la una din ultimele intrevederi care au ca menire conturarea, definitivarea Strategiei Dunarii".

"Vreau sa se stie ca oamenii de afaceri bulgari sunt bineveniti in Romania, vreau ca oamenii de afaceri romani sa investeasca in Bulgaria si vreau sa stiti ca puteti conta pe sprijinul pe care, de la nivel politic, Romania este dispusa sa il acorde oamenilor de afaceri din ambele tari.

Sunt convins ca aceeasi larga deschidere exista si la guvernul bulgar.

Ca dovada, deja un numar consistent de firme romanesti se inmatriculeaza in Bulgaria", a conchis Traian Basescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Dotează igienic intrările în spațiul tău de business, pentru o bună curățenie și siguranță!
Indiferent de domeniul de activitate, în afaceri, igienă și siguranța nu ar trebui să fie niciodată neglijate. Exista anumite in care acest aspect este cu atat mai important, intrucat...
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins gama de produse: ce oferă noile căști wireless ale producătorului
Motorola și-a extins recent portofoliul de produse, lansând nu doar noua serie de telefoane mobile Edge 50 - care include modelele Moto Edge 50 Pro, Moto Edge 50 Ultra și Moto Edge 50 Fusion -...
#basescu, # oameni, # de, #afaceri , #stiri Traian Basescu