Basescu: ICCJ, CSM si Parlamentul sunt institutii neconvingatoare

Miercuri, 20 Iulie 2011, ora 17:54
1298 citiri
Basescu: ICCJ, CSM si Parlamentul sunt institutii neconvingatoare

Raportul CE releva ca ICCJ, CSM si Parlamentul sunt "institutii neconvingatoare", comenteaza Traian Basescu, citat de Mediafax.

Seful statului a spus ca, potrivit acestui raport, "dincolo de guvern, care fost a apreciat foarte pozitiv", aprecieri pozitive primesc DNA, Parchetul ICCJ, DGA, Directia Antifrauda din IGPR si ANI.

El a afirmat ca raportul CE releva ca "institutiile neconvingatoare" sunt ICCJ, CSM si Parlamentul.

"Daca mi-as permite un comentariu, ar fi legat de Parlament, unde a existat o majoritate care a suttinut asumarile succesive de raspunde ale Guvernului pe toata legislatia cu justitia, dar faptul ca Parlamentul a reactionat mai putin pozitiv la ridicarea de imunitati sau la permisiunea de extindere a unor anchete a generat aceasta apreciere pe care nu o sustin intru totul", a afirmat seful statului.

El a mai afirmat ca, oricata vointa ar fi avut Guvernul, daca nu exista o majoritate parlamantara care sa-l sustina nu ar fi putut implementa aceasta legislatie.

"Este clar ca, oricata vointa politica ar fi avut Guvernul, daca nu exista o majoritate parlamentara care sa il sustina la asumarea raspunderii pe coduri, pe legea micii reforme si pe multe altele, nu ar fi putut sa implementeze aceasta legislatie.

Pe de alta parte, este posibil ca la nivelul Comisiei Europene sa se fi considerat ca trecerea prin Parlament a Codurilor ar fi fost nesigura, spre exemplu, daca ne referim la coduri.

Si eventualele modificari ar fi alterat continutul codurilor sau al legii micii reforme.

Nu stiu exact care au fost elementele luate in calcul de CE. Eu cred totusi ca, plecand de la premisa existentei unei majoritati care a sustinut Guvernul la motiunile de cenzura cu ocazia asumarii raspunderii, poate ca este prea dura aprecierea legata de Parlament", a mai spus presedintele.

Presedintele a adaugat ca sustine fara rezerve aprecierile pentru DNA, DGA, ANI, Parchet General si Directia de Investigare a Fraudelor din IGPR.

#basescu, #raport comisia europeana, #parlament romania , #stiri Traian Basescu