Basescu, gand la gand cu Ponta pentru supraimpozitarea salariilor mari ale bugetarilor

Sambata, 27 Aprilie 2013, ora 14:48
1876 citiri
Basescu, gand la gand cu Ponta pentru supraimpozitarea salariilor mari ale bugetarilor

Presedintele Traian Basescu a afirmat ca il va sprijini pe premierul Victor Ponta in privinta suprataxarii salariilor mai mari de 1.000 de euro ale bugetarilor, daca seful Executivului va putea sa realizeze acest lucru.

"Daca Ponta poate, eu il sustin (...) Ce stim ca se intampla in regiile statului, in institutii care tin de autoritatea statului, care au inteles ca daca sunt autofinantate sau regii autonome isi pot permite orice legat de banul public. Voi sustine.

Numai sa isi rezolve ei problema in interiorul aliantei. Ca daca se rezolva, eu nu voi fi unul care sa spun 'nu-i corect'. Mai ales in perioade dificile, daca discutam de echitate, echitatea o propovaduiesc si popularii si socialistii in UE", a spus Basescu, intr-o interventie la Romania tv, intrebat daca suprataxarea salariilor mari din sectorul bugetar ar putea fi o solutie pentru Romania.

El a precizat ca nu are o analiza cu privire la fondurile care s-ar strange in urma unei asemenea masuri.

"Dar ar fi o semnificatie ca in timpul crizei nu poate avea unul salariu de 40.000 de euro pe luna si altul 700 de lei", a adaugat Basescu.

Initiativa premierului nu trebuie sa afecteze sectorul privat

El a subliniat ca nu trebuie afectat, insa, sectorul privat.

"Nu avem ce cauta in sectorul privat. Asa cum n-a atins nimeni sectorul privat cand s-au facut reduceri de salarii la stat, nu are dreptul nici sa-l atinga in continuare", a conchis presedintele.

El a reiterat ca va sustine Guvernul "intr-o masura pe care o ia cu privire la managementul companiilor de stat".

Premierul Victor Ponta a declarat, zilele trecute, ca asteapta de la ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, o solutie privind cele 110 milioane de lei necesare pentru pensiile militarilor, in contexul in care liberalii nu sustin impozitarea salariilor de peste 4.000 de lei ale bugetarilor.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, considera ca varianta impozitarii salariilor mai mari de 1.000 de euro ale bugetarilor ar fi neconstitutionala, adaugand ca ar putea exista riscul ca aceasta solutie sa se extinda si in cazul celor din privat, lucru care ar fi inacceptabil.

#Basescu sprijin Ponta, #Basescu impozite salarii bugetari, #Basescu suprataxare salarii mari , #stiri Traian Basescu