Basescu insista ca statul sa-si plateasca datoriile catre firme

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 19:10
1410 citiri
Basescu insista ca statul sa-si plateasca datoriile catre firme

Presedintele Basescu a precizat, in cadrul consultarilor cu Guvernul, ca obiectivele pentru consolidarea fiscala si iesirea din criza trebuie sa ramana o prioritate, si a subliniat necesitatea ca datoriile statului catre agentii economici sa fie platite, potrivit unui comunicat al Presedintiei.

Seful statului a precizat, in cadrul discutiilor purtate marti cu membrii Executivului, ca urgentarea indeplinirii obiectivelor asumate de Guvernul Romaniei in vederea consolidarii fiscale si a iesirii din criza trebuie sa ramana o prioritate, insistand asupra nevoii de a creste investitiile si a spori gradul de absorbtie a fondurilor comunitare, inclusiv pe procedurile de achizitii publice.

De asemenea, presedintele Traian Basescu a subliniat necesitatea ca datoriile statului catre agentii economici sa fie platite, potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, remis presei dupa incheierea intalnirii de la Palatul Cotroceni.

In cadrul intalnirii, seful statului i-a asigurat pe membrii Guvernului ca va fi un partener al Executivului in procesul de indeplinire a acestor politici publice, potrivit aceluiasi comunicat.

Discutiile dintre presedinte si ministri au vizat subiecte referitoare la masuri de reforma "care nu mai suporta amanare": reducerea cheltuielilor publice, atat ca efect al reformei in administratia publica la nivel central si local, cat si al unei mai bune tintiri a beneficiarilor sistemului de protectie sociala, procesul de descentralizare, legea de functionare a Agentiei Nationale de Integritate. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Creștere importantă a numărului de firme care și-au suspendat activitatea în România
Numărul firmelor care şi-au suspendat activitatea în primele două luni din 2024 a fost de 4.328, în creştere cu 38,58% comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor...
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
#basescu, #criza, #datorii, #firme, #stat , #stiri Traian Basescu