Basescu: Intelegem pozitia Frantei, sustinem dreptul la libera circulatie

Joi, 19 August 2010, ora 14:08
945 citiri
Basescu: Intelegem pozitia Frantei, sustinem dreptul la libera circulatie

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la Iasi, ca Romania intelege pozitia Frantei in problematica romilor, dar sustine dreptul oricarui cetatean roman de a circula liber in interiorul UE si va colabora cu Parisul pentru gasirea unei solutii "convenabile" ambelor tari, dar si cetatenilor, precizeaza Mediafax.

"Noi intelegem pozitia Guvernului francez. In acelasi timp, sustinem fara rezerve dreptul oricarui cetatean roman de a circula liber in interiorul Uniunii Europene", a declarat presedintele Basescu, intrebat ce parere are despre actiunile Frantei in privinta romilor.

El a adaugat ca exista si o responsabilitate a Romaniei, amintind ca probleme de acelasi gen au fost in trecut cu Italia si au fost rezolvate dupa ce un numar suficient de politisti romani au fost detasati in aceasta tara.

"Acelasi lucru trebuie sa il facem in Franta", a adaugat seful statului roman.

Traian Basescu a precizat ca Bucurestiul intelege problemele pe care le creeaza taberele de romi din jurul oraselor franceze si va colabora cu Franta pentru gasirea unei "solutii convenabile" ambelor tari, dar si cetatenilor lor.

#tabere rromi franta drepturi , #stiri Traian Basescu