Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu isi asuma greseala majorarii salariilor profesorilor

Basescu isi asuma greseala majorarii salariilor profesorilor

Presedintele Traian Basescu a declarat, luni, ca isi asuma, impreuna cu clasa politica, eroarea promulgarii Legii salarizarii cadrelor didactice, considerand ca disputa dintre sindicatele profesorilor si parinti si copii trebuie "mutata" intre profesori si politicieni.

Seful statului a spus ca actiunile de protest anuntate de cadrele didactice sunt rezultatul unei decizii a clasei politice si nu al unor decizii ale elevilor si parintilor.

"Apreciez ca discutiile, disputa intre sindicatele profesorilor si elevi si parinti pe de alta parte este inutila, aceasta disputa trebuie mutata, daca tot trebuie sa existe, intre profesori si politicieni. Inclusiv eu am promulgat legea salarizarii cadrelor didactice si imi asum alaturi de clasa politica eroarea acestui act", a declarat seful statului.


Basescu a apreciat ca elevii si studentii nu trebuie transformati in "victimele actualei crize economice si globale".


"Avem cu totii datoria sa-i protejam si, poate, in primul rand profesorii sunt cei care trebuie sa-i protejeze pe copii. Rugamintea mea este sa nu se transfome dreptul constitutional la greva intr-un drept de a afecta negativ vietile a sute de mii de copii", a continuat seful statului.


El a adaugat ca prioritatea majora trebuie sa fie legata de pornirea economiei reale, care este singura sursa pentru cresterea salariilor si pensiilor.


"Imi asum, alaturi de toata clasa politica, responsabilitatea erorii de a promulga legea cresterii salariilor in educatie, in conditiile in care dascalii merita un salariu mai mare, dar noi nu am avut capacitatea sa anticipam efectele crizei economice. Va aduc aminte ca in decembrie prognoza oficiala pentru anul 2009 era de crestere economica intre trei la sase procente. Cred ca obligatia noastra a tuturor este sa ne adaptam la realitate", a spus Basescu.


El a dat asigurari ca ar fi avut toata dorinta ca legea sa fie aplicata, dar a precizat ca, la momentul la care actul a fost promulgat, nimeni nu anticipa evolutiile legate de criza economica .Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1157 ori
Citeste mai multe desprebasescu greva profesori salarii