Basescu: Nu am nimic impotriva si cred ca este potrivita o comisie de ancheta privind retrocedarile

Miercuri, 13 Noiembrie 2013, ora 19:48
1117 citiri
Basescu: Nu am nimic impotriva si cred ca este potrivita o comisie de ancheta privind retrocedarile

Presedintele Traian Basescu a apreciat miercuri drept "potrivita" infiintarea unei comisii parlamentare de ancheta privind modalitatea in care s-au facut retrocedari.

"Vreau sa am o reactie (...) legata de ideile premierului plagiator Victor Viorel Ponta cu privire la o comisie parlamentara. Ca sa ramanem in adevarul istoric - pentru ca tot ce vorbeste un plagiator care este si seful Guvernului este istoric, nu?-, dansul a vorbit astazi despre doua comisii de ancheta. Nu am nimic impotriva si chiar cred ca este potrivita prima, dar nu voi discuta despre ea", a declarat Basescu, la Palatul Cotroceni.

Presedintele afirmase anterior ca premierul incearca prin propunerea privind constituirea unei comisii de ancheta in cazul terenurilor achizitionate de Ioana Basescu sa "reincalzeasca" ce nu i-a reusit cu senatorul Sorin Rosca Stanescu, generand "un alt fals".

"Dupa parerea mea, premierul incearca sa reincalzeasca ceea ce nu i-a reusit cu Sorin Rosca Stanescu si genereaza un alt fals, dand de inteles ca procurorul Papici a fost implicat in verificarea terenurilor", a declarat Basescu.

Grupurile parlamentare reunite ale PSD au discutat miercuri constituirea a doua comisii parlamentare de ancheta, aceasta decizie urmand a fi supusa aprobarii Uniunii Social Liberale si Parlamentului.

Cele doua comisii vor viza modalitatea in care s-au facut retrocedari, respectiv modul in care institutii ale statului si persoane ocupand functii oficiale s-au implicat in activitati private de verificare si pentru achizitionarea unor terenuri pentru persoane private, a precizat Victor Ponta.

#Basescu agricultura, #basescu terne, #Basescu Ponta , #stiri Traian Basescu