Basescu: Nu cred ca pensiile vor fi reduse diferentiat

Vineri, 14 Mai 2010, ora 09:23
1372 citiri
Basescu: Nu cred ca pensiile vor fi reduse diferentiat

Presedintele Traian Basescu a declarat ca nu crede ca exista vreo sansa ca pensiile sa fie reduse diferentiat, mentionand insa ca decizia finala apartine Guvernului, precizeaza Mediafax.

Intrebat daca exista vreo sansa ca pensiile sa fie reduse diferentiat, presedintele a raspuns: "Nu. Cred ca atunci intram in alta... Cel putin acesta este punctul meu de vedere. Guvernul va lua ce decizie considera. Dar eu cred ca atunci vom intra intr-o discutie care nu se va termina nici de Revelion. Cui reducem? Cine are merite mai mari? Cine are merite mai mici? Exact ca la asezarea in grila la salarii. Dar nu exclud posibilitatea ca Guvernul sa adopte si o alta varianta decat reducerea de sus pana jos cu 15%", a spus seful statului.

Presedintele a mentionat ca referitor la durata masurii de diminuare cu 15% a veniturilor pensionarilor doreste sa spuna ca intentia pe care a discutat-o cu Guvernul este ca masura sa fie mentinuta pana la finele anului.

El a spus ca este nevoie de 2,2 miliarde de euro pentru plata pensiilor la nivelul actual, iar Romania are doar 1,7 miliarde de euro.

Presedintele a declarat ca sistemul de pensii are o problema financiara, de lipsa de fonduri, dar si una de functionare.

El a precizat ca exista 1,8 milioane de pensionari cu stagiu complet de cotizare si 1,3 milioane de pensionati la cerere, fara stagiu complet, si 906 mii de pensionati pe caz de boala.

Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput alături de gameri profesioniști
Razer a lansat noul model de mouse Viper V3 Pro, conceput în colaborare cu unii dintre cei mai buni jucători de esports, inclusiv Zachary „zekken” Patrone, campion și MVP al turneului...
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
China abandonează Rusia: Se salvează de frica SUA, după ce a primit o lovitură majoră
Cele două națiuni, China și Rusia și-au întărit alianța, iar Xi Jinping și Vladimir Putin au făcut schimb de vizite în capitalele lor în ultimul an pentru a-și reitera angajamentul...
#diferentiat, #masura, #pensii, #scadere, #suma , #stiri Traian Basescu