Basescu: Nu dam bani pentru Grecia

Vineri, 24 Iunie 2011, ora 16:24
1316 citiri
Basescu: Nu dam bani pentru Grecia

"Fondurile europene destinate Romaniei nu vor fi dirijate catre Grecia", a precizat presedintele Traian Basescu, care a tinut sa precizeze ca Romania sprijina "fara rezerve" Grecia, informeaza NewsIn.

"Am inteles ca a aparut un zvon, ca s-ar lua din fondurile structurale ale Romaniei pentru Grecia. Niciun cent din fondurile structurale destinate Romaniei sau altor state nu va fi dirijat catre Grecia", a asigurat Basescu.

Presedintele a precizat insa ca pentru Romania a fost "o miza foarte mare" clarificarea sprijinului UE pentru Grecia, iar acest subiect a fost probabil "cea mai mare miza" a acestui Consiliu din punctul nostru de vedere, deoarece in Romania functioneaza sapte banci elene, care detin aproximativ 27% din piata bancara romaneasca. In aceste conditii, Basescu spune ca a sustinut "fara rezerve" orice sprijin catre Grecia.

Potrivit presedintelui, in discutia privitoare la zona euro, s-a agreat ca, in conditiile in care Parlamentul grec va aproba noul pachet de reforma, Grecia va fi sprijinita in continuare de UE. "Conditia este ferma si una singura: programul de reforme la care s-a angajat Grecia sa fie adoptat pana la sfarsitul lunii", a spus Basescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
România, în topul european al unui sector economic cheie. Producția a crescut mai mult decât în zona euro
Producţia industrială în UE şi zona euro a crescut în luna februarie 2024, comparativ cu luna ianuarie 2024, iar România se numără printre ţările membre cu cele mai importante creşteri...
#ajutor grecia, #fonduri europene, #grecia, #traian basescu, #zona euro , #stiri Traian Basescu