Basescu: Nu exista semnele unui derapaj, declinul economic e stopat in T3

Joi, 16 Iulie 2009, ora 09:32
1245 citiri
Basescu: Nu exista semnele unui derapaj, declinul economic e stopat in T3

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la Praga, ca nu exista in acest moment niciun semn de derapaj, iar declinul economic ar putea fi stopat in trimestrul al treilea al acestui an, precizeaza NewsIn.

Explicatiile au fost date de catre seful statului in fata comunitatii romanesti din Cehia, pe care a informat-o ca, in primul trimestru al acestui an, Romania a trecut de la o crestere economica de +2,4%, la una de -6,2%.

Seful statului a spus ca, cel mai probabil, nici in trimestrul al doilea "nu va fi mai bine", dar si-a manifestat speranta ca in cel de-al treilea trimestru declinul economic va fi stopat.

"Nu avem in momentul de fata niciun semn ca ar putea exista un derapaj, toate semnele sunt ca am reusit sa stopam declinul economic in trimestrul al treilea, urmand ca in trimestrul al patrulea si in primul trimestru din 2010 sa ne apropiem de nivelul de crestere economica din 2008", a declarat Traian Basescu.

In plus, seful statului a asigurat ca Romania nu va avea nici dificultati financiare. In fata romanilor prezenti la Ambasada din Praga, Traian Basescu nu a dorit sa faca foarte multe comentarii cu priivire la situatia politica din Romania, precizand ca "lucrurile sunt asa cum apar in mass-media."

Seful statului a incercat sa afle care sunt problemele comunitatii, discutii in acest sens trecand de la situatia imposibilitatii de a obtine dubla cetatenie - ceha si romana -, la Republica Moldova.

Intrebat de catre o romanca din Cehia care ar fi "elementul" care "sa uneasca romanii intr-un suflu", Traian Basescu a raspuns: Uniunea Europeana.

Seful statului s-a referit la Republica Moldova si la efortul Romaniei de a include acest stat, din punctul de vedere al perspectivelor de integrare, in grupul tarilor din Balcanii de vest.

El a adaugat ca daca se va discuta vreodata de unire, punctul sau de vedere este ca acest lucru se poate intampla doar cand cetatenii ambelor tari il vor dori.

 

 

România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România, a șasea cea mai scumpă energie electrică pentru consumul casnic din UE, calculat la standardele puterii de cumpărare
România a raportat în a doua parte a anului trecut un preț la energie electrică pentru uz casnic de 19,1 euro la 100 kWh, între ultimele cinci cele mai reduse din UE. Pe de altă parte,...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#basescu, #declin, #derapaj, #economie , #stiri Traian Basescu