Basescu: Nu ma supar daca Guvernul ingheata salariile si pensiile pentru sase luni

Marti, 27 Ianuarie 2009, ora 14:03
1006 citiri
Basescu: Nu ma supar daca Guvernul ingheata salariile si pensiile pentru sase luni

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la postul public de radio, ca nu ar reactiona negativ daca Guvernul ar propune un moratoriu de sase luni pe majorari salariale si de pensii pentru a folosi banii de la buget in investitii.

"In conditiile in care sunt un sustinator fara rezerve al majorarii salariilor profesorilor, al stabilirii unei pensii minime, nu voi reactiona negativ daca Guvernul ar ajunge la o intelegere cu sindicatele ca pentru sase luni, sa vedem ce se intampla, cum functioneaza economia, sa se inghete toate salariile si pensiile, sase luni. Vedem ce se intampla si ne dam seama daca putem aloca mai mult, pentru ca, daca nu miscam economia, de unde sa strangi bani la buget daca economia este inghetata si nimeni nu plateste taxe si impozite la stat pentru ca nu lucreaza companiile", a declarat azi seful statului.

Basescu a aratat ca, daca Guvernul va avea bani pentru plata datoriilor catre agentii economici si demararea de proiecte cu bani de la buget in infrastructura, reabilitare termica, pentru a crea locuri de munca, "putem vorbi si de marirea salariilor oriunde".

"Guvernul are doua alternative, sa dirijeze banii sa puna in miscare economia, sa creeze locuri de munca, sa aduca bani si in bugetul asigurarii sociale, si in bugetul de stat, sau daca cele doua partide vor stabili ca e mai important ca acum sa demonstreze ca se tin de cuvant pot sa faca si acest lucru", a aratat seful statului, explicand ca, desi exista perceptia ca Guvernul nu se tine de cuvant el nu poate sa acuze acest lucru in conditiile in care nu se cunostea deficitul bugetar real si nici amplitudinea crizei."Sa nu intram intr-o zona de panica. Eu vorbesc de inghetarea salariilor pentru sase luni pentru a nu angaja cheltuieli pe care nu le vom putea acoperi", a explicat presedintele.

 

 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Semn de criză? A doua lună consecutivă cu prăbușire a lucrărilor de construcții rezidențiale
Volumul lucrărilor de construcții a scăzut semnificativ pentru a doua lună consecutiv în România. Dacă pe parte de construcții inginerești prăbușirea începută în ianuarie a fost...
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
Ministerul Energiei a amanat decizia de continuare a proiectului nuclear american NuScale de la Doicesti
AGA companiei de stat Nuclearelectrica (SNN) nu a luat decizia de continuare a proiectului de construire, pe amplasamentul fostei termocentrale pe cărbune de la Doicești, a unei centrale nucleare...
#deficit, #economie, #proiecte , #stiri Traian Basescu