Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu: Ori cade Boc, ori trece legea salarizarii unice

Basescu: Ori cade Boc, ori trece legea salarizarii unice

Presedintele Traian Basescu a declarat, marti, la postul public de televiziune, ca Guvernul va trebui sa isi asume raspunderea pe Legea salarizarii unice a bugetarilor, daca diverse categorii nu vor sa discute despre adoptarea acestui act normativ, conform Newsin.

Seful statului a pledat, marti, pentru adoptarea unei legi de salarizare unica, in ciuda opozitiei celor care beneficiaza de salarii in baza unor legi speciale si care doresc sa aiba contributii mici la buget, dar "pensii de doua ori mai mari decat salariul presedintelui".

Intrebat daca isi asuma aceasta lege, presedintele a spus ca nu poate face asa ceva dar ca, daca proiectul va intampina opozitie, va trebui asumat de Guvern. "Eu nu pot sa mi-o asum, este treaba Guvernului, iar Guvernul va trebui la un moment dat sa-si asume raspunderea, daca diverse categorii nu vor sa discute Legea unica a slarizarii. Va trebui sa mearga in Parlament, daca trece legea bine, daca nu, n-are decat sa cada Guvernul, dar nu se poate merge fara aceasta lege", a explicat Basescu.


Traian Basescu a avertizat ca bugetarii privilegiati nu vor reusi sa blocheze aparitia Legii salarizarii unice, indemnandu-i pe cei carora o astfel de reglementare nu le convine sa iasa din sistem si sa mearga in mediul privat. Seful statului s-a aratat indignat ca, in conditiile in care sectorul privat, cel care produce, este afectat de somaj, aparatul bugetar vine cu exigente de cresteri salariale.


Si ministrul Muncii, Marian Sarbu, a avansat, in 8 aprilie, la Comisia de specialitate din Camera, ideea ca Guvernul si-ar putea asuma raspunderea pe legea unica de salarizare in cazul in care Parlamentul nu va reusi sa o aprobe pana la 30 octombrie.


"Daca intram in criza de timp, pe baza unei intelegeri cu grupurile parlamentare si cu o sustinere politica puternica se poate apela si la asumarea raspunderii Guvernului pe legea salarizarii unice a bugetarilor", a spus ministrul Sarbu.


Ministrul a spus ca nu exista probleme cu metoda asumarii raspunderii pe anumite proiecte de lege, aceasta metoda dovedindu-si, de-a lungul vremii, eficacitatea. "Cred ca putem sa avem in vedere si o astfel de formula", a spus Sarbu.


Ministrul Muncii a aratat insa ca o astfel de decizie ar putea surveni doar in conditiile unei acord al grupurilor parlamentare si forurilor de conducere ale celor doua Camere. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1730 ori
Citeste mai multe desprebasescu guvern lege raspundere salarizare sarbu