Basescu: Populatia tarilor NATO sustine cresterea sau mentinerea cheltuielilor militare

Luni, 10 Octombrie 2011, ora 12:43
1171 citiri
Basescu: Populatia tarilor NATO sustine cresterea sau mentinerea cheltuielilor militare

Presedintele Traian Basescu a afirmat, in discursul de luni, de la Adunarea Parlamentara a NATO de la Bucuresti, ca exista un studiu care afirma ca cei mai multi dintre cetatenii statelor NATO sustin mentinerea sau cresterea cheltuielilor militare.

In marea majoritate a statelor incluse in studiul "Transatlantic Trends", de la German Marshall Fund, populatia e net in favoarea reducerii cheltuielilor guvernamentale - daca intrebarea se refera la reducerea cheltuielilor cu apararea, doua treimi din respondenti sustin ideea mentinerii sau cresterii cheltuielilor militare.

Populatiile tarilor noastre au inteles ca asigurarea securitatii nu e un risc, nu e optional, iar cetatenii nostri sunt constienti ca nealocarea resurselor le pune in pericol dreptul de a trai cum isi doresc", a declarat Traian Basescu.

Niciun stat nu-si poate asigura securitatea singur

Seful statului s-a aratat de parere ca, dat fiind contextul international, nicio tara nu poate sa-si asigure securitatea de una singura si ca trebuie sa coopereze cu celalalte.

"In prezent, niciun stat nu poate dispune de suficiente parghii pentru a-si asigura securitatea independent de celelalte. Amenintarile nu sunt nationale, nu se pot solutiona pe plan national. De aceea, e nevoie de forme de colaborare si solidaritate, iar NATO e cadrul ideal in acest sens", a mai spus Basescu.

Presedintele Romaniei a mai vorbit si despre faptul ca, in actualele conditii de criza economica, statele au nevoie de solutii inteligente pentru a-si asigura securitatea la costuri reduse. El a amintit de conceptul lansat de secretarul general al NATO, Anders Fogh Rassmunsen, "smart defense" (aparare inteligenta).

Citeste mai multe pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#basescu, #populatie nato, #cheltuieli militare, #intalnire nato bucuresti, #intalnire nato romania , #stiri Traian Basescu