Basescu: reducerea CAS nu e posibila in 2011

Sambata, 07 Mai 2011, ora 18:37
1110 citiri
Basescu: reducerea CAS nu e posibila in 2011

Presedintele Traian Basescu a afirmat sambata ca nu crede posibila reducerea contributiilor la asigurarile sociale in cursul anului 2011, invocand ratiuni ce tin de incadrarea in tintele de deficit, potrivit Newsin. 

Intrebat daca s-a discutat, in cadrul intrevederii pe care a avut-o sambata cu delegatia FMI, CE si a Bancii Mondiale, despre reducerea contributiilor la asigurarile sociale, Basescu a raspuns ca nu.

"Va pot spune o parere personala si sincera - si acum nu injurati aducatorul de stiri rele - nu cred ca este posibila anul acesta.

Daca putem sustine cateva luni reducerea de CAS anul acesta - este evident ca o putem face - marea problema este ce facem in 2012 cand trebuie sa venim si cu deficitul la 3% ESA, respectiv 2,5% pe cash.

Deci trebuie sa sarim de la 4,4% la 2,5%. De unde completam diferenta asta pentru plata pensiilor si a salariilor? Si asa fondurile sunt deficitare, aducem bani de-acasa si la sanatate, si la pensii, si la somaj", a explicat presedintele.

Premierul Emil Boc a anuntat in repetate randuri ca intentioneaza reducerea contributiilor la asigurarile sociale de la mijlocul acestui an. 

Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
#asigurari sociale, #reducere cas, #traian basescu , #stiri Traian Basescu