Basescu: Reformele, intarziate de interese electorale

Marti, 10 Martie 2009, ora 10:35
1480 citiri
Basescu: Reformele, intarziate de interese electorale

Presedintele Traian Basescu a apreciat ca exista riscul intarzierii reformelor structurale in 2009 sub pretextul ca acest an este unul electoral si a cerut clasei politice sa fie un exemplu de limitare a risipei banului public.

"O majoritate parlamentara nu ramane reprezentativa decat daca depaseste logica interesului de partid si actioneaza in interesul celor care i-au ales. Un risc major este intarzierea reformelor structurale sub pretextul ca 2009 este un an electoral", a spus presedintele in mesajul adresat, luni, celor doua Camere ale Parlamentului.

Basescu a afirmat ca, in calitate de sef al statului, nu se va lasa atras in jocuri politicianiste care sa pericliteze reforma institutiilor statului si depasirea cu bine a efectelor crizei economice. "Romania poate iesi din criza cu o administratie modernizata. Daca vom continua sa ne amagim cu ideea ca putem trai acceptabil cu bani de imprumut, decalajele dintre Romania si tarile dezvoltate se vor adanci", a spus Basescu.

Seful statului le-a cerut parlamentarilor, cat si clasei politice, in general, sa dea un exemplu de austeritate intr-o perioada dificila pentru Romania. "O politica bugetara nesabuita poate fi seducatoare pe termen scurt, dar garantat dezastruoasa pe termen mediu si lung (...) Clasa politica trebuie sa dea exemplul eliminarii risipei banului public. Daca nu, vom fi sanctionati atat de electorat, cat si de istorie. Reforma statului plus austeritate plus solidaritate egal o sansa pentru Romania", a conchis presedintele Basescu.

#basescu, #clasa, #criza, #efecte, #eliminare, #politica, #risipa , #stiri Traian Basescu