Basescu: Relatia cu SUA va fi caracterizata de continuitate

Miercuri, 20 Ianuarie 2010, ora 17:48
1254 citiri
Basescu: Relatia cu SUA va fi caracterizata de continuitate

Presedintele Traian Basescu a declarat, miercuri, ca relatia cu SUA va fi caracterizata de "continuitate", adaugand ca "o prietenie demna e atunci cand ambii parteneri stiu sa daruiasca", iar Romania a dovedit in acesti ani Statelor Unite ca este "un partener de nadejde".

"Continuitate este cuvantul care va caracteriza relatia noastra cu Statele Unite. Vrem o colaborare stransa cu America pentru valorile pe care ea le simbolizeaza - democratie, respectul pentru drepturile omului, eficienta economica, siguranta", a declarat Traian Basescu, la Cotroceni, la intalnirea cu ambasadorii acreditati la Bucuresti, precizeaza Mediafax.

Seful statului a mai spus ca Romania doreste sa dezvolte parteneriatul strategic cu SUA pe componentele sale esentiale - cooperare economica, dialog politic, problematica vizelor si securitate.


"O prietenie demna este atunci cand ambii parteneri stiu sa daruiasca, iar noi am dovedit in acesti ani Statelor Unite ca suntem un partener de nadejde, fie ca ne referim numai la Afganistan sau la recent incheiata misiune in Irak", a adaugat Basescu.


El a mai spus ca Romania se poate baza pe cresterea in continuare a cooperarii economice cu Statele Unite, pe atragerea de noi investitii americane, pe sprijinul SUA in proiectele esentiale pentru securitatea energetica, precum proiectul Nabucco sau terminalul de gaze lichefiate de la Constanta, pe liberalizarea treptata a regimului de vize sau pe colaborarea stransa in domeniul securitatii.


"Asigurarea securitatii Romaniei nu poate fi conceputa fara o relatie transatlantica stransa, al carei pilon este alianta nord-atlantica", a conchis Traian Basescu.

 

#parteneriat, # continuitate, # sua, # romania , #stiri Traian Basescu