Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Basescu retrimite Legea pensiilor la Parlament

Basescu retrimite Legea pensiilor la Parlament

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, ca retrimite Parlamentului Legea sistemului unitar de pensii publice, solicitand stabilirea varstei standard de pensionare la 63 de ani pentru femei, potrivit Mediafax. 

Basescu a mentionat ca legea a venit la promulgare dupa ce a fost declarata constitutionala de catre Curtea Constitutionala si a fost semnata de ambii presedinti ai Camerelor Parlamentului.

"Din punct de vedere al legalitatii, nu am nicio observatie asupra legii ", a precizat Traian Basescu.


El a spus insa ca la nivelul Administratiei prezidentiale a fost analizata legea, iat la articolul 53 alineatul 1 a constatat ca se instituie varsta standard de pensionare la femei si barbati la 65 de ani.


"Sunt un sustinator fara rezerve al egalitatii de sanse, dar si al egalitatii de tratament intre femei si barbati ", a adaugat seful statului.


Presedintele Basescu a precizat, insa, ca nu poate sa nu analizeze realitatile socio-economice si sa constate ca femeile au o situatie mult mai grea decat barbatii.


El a mentionat ca, de altfel, si legea trimisa la promulgare, la articolul 57 alineatul 4 si la articolul 60 alineatul 2, instituie diferente de tratament intre femei si barbati, dand ca exemplu faptul ca la balerini si la militari stabileste varste diferite de pensionare intre femei si barbati. Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1331 ori