Basescu: Romania a depasit momentul critic

Sambata, 11 Decembrie 2010, ora 11:04
2115 citiri
Basescu: Romania a depasit momentul critic

Presedintele Traian Basescu a declarat, vineri, in statiunea Covasna, ca "Romania a depasit momentul critic" si a multumit UDMR pentru faptul ca si-a asumat, alaturi de PDL si minoritati, responsabilitatea de a trece Romania prin criza, anunta Mediafax.

"Multumesc UDMR pentru responsabilitatea cu care si-a asumat, alaturi de PDL, alaturi de celelalte minoritati, trecerea Romaniei prin criza. Va spun, intre prieteni si oameni responsabili, ca Romania a depasit momentul critic. Am reusit, impreuna cu partidele aflate la guvernare, sa restabilim echilibrele macroeconomice", a declarat, la Congresul Miscarii Crestin-Democrate Maghiare din Romania, presedintele Traian Basescu.

Potrivit sefului statului, in anul 2011 va trebui consolidata stabilitatea economica , si, in acelasi timp, relansata cresterea economica a Romaniei, ca sursa de bunastare pentru romani.

El a precizat ca revenirea din criza va fi lenta, dar temeinica si ca nu va mai fi o crestere a nivelului de trai bazata pe consum excesiv si pe "bula imobiliara", despre care se credea ca aduc venituri mari si sunt vesnice.

Basescu a apreciat ca greselile in abordarea cheltuielilor sunt cele pe care le plateste Romania in prezent, adaugand ca tara trebuie sa aiba o dezvoltare bazata pe investitii.

El a precizat ca Romania are un Guvern determinat sa modernizeze tara si care nu vrea sa ii minta pe romani, la care se adauga si un presedinte care, la fel, nu vrea sa ii minta pe romani.

"In aceste conditii va pot spune ca privesc cu optimism la Romania de maine, dar si la Europa de maine, pentru ca am convingerea ca usor-usor, politicienii europeni vor realiza ca simpla inglodare in continuare in datorii nu mai functioneaza", a spus Basescu.

Potrivit sefului statului, UE a intrat nedeclarat intr-o criza a datoriilor statelor.

El a mentionat ca multi spun ca Guvernul a intarziat masurile si ca nu le-a luat in 2009, dar, in opinia sa, se va constata ca Romania a fost printre primele state care a inceput sa ia masurile care trebuiau luate, cele de restabilire a echilibrelor bugetare si cele de restabilirea a echilibrelor macroeconomice.

Potrivit acestuia, nimeni nu a estimat si ca in 2011 Europa va fi in continuare in criza, nimeni nu vedea acest lucru, dar "lucrurile se intampla pentru ca ne pedepseste viata".

"Am crezut prea mult in faptul ca putem trai cu bani mai multi decat producem si acest lucru se razbuna acum pe toata Europa", a spus Basescu.

Basescu a spus ca acum toate guvernele anunta masuri de austeritate, inclusiv cele care nu imprumuta bani de la FMI, ci de pe piata. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Blocarea firmelor care oferă investiții înșelătoare pe internet. Măsurile pe care ASF intenționează să le ia
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) lucrează la un mecanism legislativ prin care își dorelte să blocheze entitățile neautorizate care oferă investiții în mediul online, a...
#relansare, #situatie, #criza, #cheltuieli, #masuri, #austeritate, #romania, #investitii , #stiri Traian Basescu