Basescu: Romania poate plati "si azi" dobanzile de 2 miliarde de euro

Joi, 30 Iunie 2011, ora 01:07
772 citiri
Basescu: Romania poate plati "si azi" dobanzile de 2 miliarde de euro

Presedintele Traian Basescu a declarat miercuri, la 10TV, ca Romania nu este in risc de incapacitate de plata si poate plati "si azi" cele 2 miliarde de euro pe care le are ca rata a dobanzilor, informeaza Newsin.

Presedintele a afirmat ca, desi Romania are 2 miliarde de euro rata a dobanzilor la imprumuturile contractate, are banii disponibili pentru a-i plati.

"Ii putem plati si azi, daca ni-i cere cineva. Romania nu este in risc de default. Daca cineva ni-i cere, ii platim prompt", a spus seful statului.

Anterior, el afirmase ironic ca Romania avea ca solutie pentru anul 2011 "sa imprumute mai mult".

"Dupa ce am inchis anul trecut cu un deficit in scadere, cu o perspectiva buna, am inchis programul cu FMI, anul acesta puteam sa imprumutam mai mult", a spus Basescu.

Presedintelui i-a fost atrasa atentia in acelasi ton ca ar fi "sarit televiziunile" daca Guvernul mai imprumuta, insa seful statului a dat asigurari ca puteau televiziunile "sa dea din gura" ca Romania tot ar fi imprumutat daca asta era politica Guvernului.

"Cand ne-am proptit in televiziuni? Putea sa dea si televiziunea lui Vintu, si-a lui Ghita, si-a lui Voiculescu din gura, dar daca politica era sa marim pensiile am fi imprumutat mai mult. Dar la anul ar fi trebuit sa ii dam inapoi", a explicat presedintele. 

#default, #dobanzi imprumut, #romania, #traian basescu , #stiri Traian Basescu