Basescu: s-au creat conditii pentru crestere economica

Luni, 07 Februarie 2011, ora 01:37
1444 citiri
Basescu: s-au creat conditii pentru crestere economica

Presedintele Traian Basescu a declarat, duminica seara, ca acordul cu FMI, UE si BM s-a incheiat cu succes si ca s-au creat conditii pentru a se trece la o crestere economica durabila, desi unele masuri luate au fost extrem de dureroase pentru cea mai mare parte a populatiei, informeaza Mediafax.

"As incepe prin a afirma ca in discutiile de ieri (sambata - n.r.), ca de altfel si in discutiile de la inceputul misiunii, am constatat ca evaluarile Romaniei si ale delegatiei Fondului, Uniunii si Bancii Mondiale coincid.

Prima expresie care poate fi utilizata este ca acordul pe doi ani cu cele trei institutii s-a incheiat cu succes. Economia a fost stabilizata si s-au luat masurile necesare pentru iesirea din criza.

De asemenea, dupa evaluarile incheiate de curand, pot afirma fara nici o rezerva ca s-au creat conditii pentru a se trece la o crestere economica durabila", a declarat Traian Basescu.

El a adaugat ca stie ca unele masuri au fost "extrem de dureroase pentru cea mai mare parte a populatiei".

"Stiu foarte bine ca nici eu, nici guvernul, nici majoritatea parlamentara nu am luat aceste masuri cu placere, dimpotriva, le-am luat cu gandul la cei care sunt afectati de masurile de reducere a veniturilor.

Si totusi masurile au fost absolut necesare pentru a ajunge la rezultatul de astazi: Romania cu o economie iesita din zona de risc de derapaj. Suntem in afara riscurilor de derapaj, suntem in afara zonei de risc economic", a mai spus seful statului.

De asemenea, el a a mai afirmat ca prima sa treaba, pentru ca a fost "primul blamat pentru acest acord", a fost sa spuna ca Romania a reusit, ca economia s-a stabilizat.

"Nu eu am reusit. Romanii au reusit ca ei au suferit masurile de restabilire a echilibrelor macroeconomice care insa trebuiesc consolidate", a conchis presedintele Basescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Pe ce s-a bazat creșterea economică din primul trimestru al anului 2024. Exporturile ne trag în jos, potrivit BNR
Conducerea BNR apreciază că economia va avea creşteri trimestriale mai solide în prima parte a acestui an decât cele previzionate anterior, implicând totuşi o scădere semnificativă a...
#traian basescu, #crestere economica, #acord fmi, #masuri de austeritate , #stiri Traian Basescu