Basescu: sa nu neglijam posibila criza alimentara

Marti, 08 Martie 2011, ora 16:25
1632 citiri
Basescu: sa nu neglijam posibila criza alimentara

Presedintele Traian Basescu a atras marti atentia asupra posibilitatii unei crize alimentare in lume, vorbindu-le oamenilor de afaceri din zona Golfului despre potentialul "exceptional" al Romaniei in domeniul agricol, avand posibilitatea de a satisface nevoile a 80 de milioane de locuitori, potrivit Newsin. 

"O zona de mare interes pentru Romania, si pe fondul a ceea ce se prefigureaza a fi o viitoare criza a alimentelor, este agricultura. Probabil toti stiti ca Romania are o populatie de circa 22 de milioane de locuitori, dar are un potential agricol capabil sa satisfaca nevoile a 80 de milioane de locuitori.

Valorificarea potentialului agricol al Romaniei ne-ar permite sa devenim un mare exportator de alimente", a spus Basescu, explicand ca este nevoie de o politica de consolidare a suprafetelor agricole, irigatii si o industrie alimentara moderna.

Seful statului le-a explicat investitorilor ca industria alimentara este un domeniu foarte bun pentru investitii, deoarece cine doreste va avea cu certitudine "satisfactiile viitorului", cu atat mai mult cu cat exista ingrijorare la ceea ce se intampla pe piata mondiala a alimentelor.

"Nu trebuie sa neglijam, asa cum am neglijat toti, oameni politici, bancheri, oameni de afaceri, avertismentele cu privire la criza financiara. Astazi specialistii ne avertizeaza, 'atentie, poate urma o criza alimentara'.

Romania este una din tarile cu exceptional potential agricol si care poate fi un motor regional al diminuarii efectelor unei presupuse viitoare crize a alimentelor, dar trebuie sa cultivam pamantul, spre deosebire de statele din Golf unde am vazut cat efort este pentru a avea un pom verde", a continuat Basescu, adaugand ca, in Romania "verdele este de la natura, de la Dumnezeu".

"Trebuie sa avem inteligenta, capacitatea de a valorifica avantajele pe care Romania le are din acest punct de vedere", a conchis Basescu, prezent marti la forumul "Consiliul de Cooperare al Golfului - Romania - Bucuresti: Oportunitati de Afaceri in Europa Centrala si de Sud-Est". 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#traian basescu, #criza alimentara, #criza, #agricultura , #stiri Traian Basescu